Gençlik örgütü, Silivri ceza evinde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e destek vermek için “Çalışan Gazeteciler Günün” de Silivri’ye gitti.

Toplamda İstanbul da ki 39 ilçenin CHP gençlik örgütlerinin tek yürek olarak düzenledikleri etkinlik, Silivri’ye adeta çıkartma niteliğindeydi. CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Eren Erdem, Orhan Sarıbal ve Ali Şeker’inde konuşmalar yaptığı eyleme ilçe başkanları, kadın kolları ve yöneticileri de katıldı.

 

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak ve Kadın Kolları Başkanı Nurcan Kalaycı’da eyleme katılarak destek verdiler. Büyükçekmece Gençlik Örgütü tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e bir de destek mektubu gönderdi.

 

“GAZETECİLER AĞIR BEDELLER ÖDEMEKTEDİR”

 

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak “Günümüzde basın mensuplarımız çok zor koşullar altında görev yapmaktadır. Dünyanın farklı ve sorunlu bölgelerinde görev yapan gazeteciler ağır bedeller ödemektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda doğru haber yapmak ve yaymak; kamuoyunu doğru bilgilendirmek gittikçe zorlaşmaktadır. Ve maalesef doğru haber yapanlar tutuklanmaktadırlar. Bu koşullarda bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, doğru haber yaptıkları için zindanlarda tutulan gazetecilerimizin acısı ve utancı nedeniyle çok buruk geçiyor bizim için.

Daha çok doğru haberin paylaşıldığı ve gerçek Türkiye gündeminin okunacağı ve konuşulacağı günlere bir an önce ulaşmak tek dileğimiz” dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam

 

 

 

Editör: Haber Merkezi