CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz partisi tarafından verilen 3 bin kişilik iftara katılan vatandaşlara yaptığı konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için cumhuriyet değerlerine geri dönmesi gerektiğini söyledi.

Kireçburnu sahilindeki Haydar Aliyev Parkı’nda her Ramazan ayında geleneksel olarak verilen iftar yemeğine Sarıyer’in siyaset, spor, iş dünyası ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kurulan masaları tamamen dolduran 3 binin üzerinde vatandaş katıldı. Sema gösterisi ile başlayan iftardan önce CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, masaları dolaşıp, iftara gelen vetandaşların Ramazan ayını kutladı. Oruçların açılmasından sonra Mehmet Deniz, Şükrü Genç ve İstanbul Milletvekili Didem Engin davetlilere hitaben konuşma yaptılar.

DENİZ: TERÖR OLAYLARINI TELEVİZYONLARDAN İZLEDİĞİMİZ ORTADOĞU ÜLKELERİNE DÖNDÜK

Konuşması sırasında iftar sofralarında siyaset yapmamayı bir prensip olarak uyguladığını ancak bazı siyasetçilerin buna dikkat etmeyerek, Ramazan ayında bile siyaset yaptığını söyleyen Mehmet Deniz, ülkede yüzlerce insanın yaşamına mal olan terör olaylarına dikkat çekip, “Nasılki bazı bazen fabrika ayarlarına dönmek diye bir terim kullanılıyor işte Türkiye’nin de bu ortamdan kurtulup, huzura kavuşması için cumhuriyet değerlerine dönmesi gerekiyor” dedi.

Ülkemizde meydana gelen terör olaylarındaki patlamalarda çok ciddi can kayıpları olduğunu söyleyen Mehmet Deniz konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Maalesef ki bu konuda bir Ortadoğu ülkesine döndük. Bunlar Ortadoğu ülkelerinde olurken, bizler olayları televizyonlarımızdan izliyorduk ama bütün bunları biz şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Biz bunları çözmek zorundayız. En son Atatürk Havalimanı’nda yaşadığımız ve 42 vatandaşımızı kaybettiğimiz patlama içimizi acıtıyor, yüreğimizi burkuyor. Bütün bunları çözmenin tek yolu; dini ve milli değerlerimize sahip çıkarak, kendi yolumuzu bulmaktır. Hani diyorlar ya fabrika ayarlarına dönmek diye, Türkiye Cumhuriyeti’nin de yeniden cumhuriyet değerlerine dönmesi gerekir.”

BAŞKAN GENÇ: HERKESİN RAMAZAN AYININ ÖZELLİKLERİNE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR

Belediye Başkanı Şükrü Genç de konuşmasında Ramazan ayı boyunca belediye olarak hizmet anlamında gerekenleri yapmaya çalıştıklarını belirterek, Ramazan ayının sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya barış getirmesini diledi. Genç, “Ramazan ayı barış ayıysa, huzur ayıysa, paylaşma ayıysa, o zaman bunu söyleyen herkesin gönülden ama mert bir şekilde bu ayın özelliklerine sahip çıkması gerekir. Bu işler yalanla dolanla olmaz. Biz herkesi kucaklamak zorundayız. Her müslüman bulunduğu ortamda hangi dinden ve ırktan olursa olsun herkesi kucaklamak zorundadır. Bu bir zorunluluktur. Bu zorunluğu herkes yerine getirirse beklediğimiz o huzur ve barış ortamı sağlanmış olur. Masum insanların artık öldürülmediği, şehit cenazelerinin gelmediği, gençlerimizi davul zurna ile gönderip, onları çok daha güzel törenlerle karşılayacağımız günlerin gelmesini diliyorum” dedi.

Öte yandan CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar masalarının yerleştirldiği alana “Yastayız..! Kurtulacağız..! Terör saldırılarında  kaybettiklerimizi saygıyla anıyoruz” yazılı siyah renkte bir pankart asıldı. Ayrıca davetlilerin yakalarına da “Terörü lanetliyoruz, yastayız” yazılı siyah kurdeleler takıldı.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)







 

Editör: Haber Merkezi