Hülya Güntaş önseçimi kazanıp aday olabilmek için yürüttüğü siyasi propaganda ile ilgili şu bilgileri verdi:

İKTİDAR YOLUNDA YALNIZ DEĞİLİZ

“Aday adaylığını ilk açıklayan biri olarak ilk zamanlarda sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili kuşkularım vardı. Bunun asıl nedeni ise siyasetin içinde olmama rağmen parti içinde çalışma yürütmememin verdiği bir heyecandı. Zaman içinde alanda çalışırken bu heyecan ve merakın yok olmaya başladığını fark ettim. Sabah erken saatlerde çıkıyor, gece geç saatlere kadar alanda çalışma yapıyorum. Bir günüm bile boş geçmiyor. Yorulsam, aç kalsam, yaşadığım coşku, heyecan ve belirsizlikler karşısında kaygılara düşşem de, dönüp arkama baktığımda gerçekte oldukça uzun bir yol katettiğimi görüyorum.
İlk bakışta bu yol sanki tek başınıza aldığınız bir yol gibi görünüyor ama aslında uzun bir aradan sonra fark ediyorsunuz ki hayır, bu yol tek başınıza aldığınız bir yol değil, sizinle beraber bu yarışa girdiğiniz tüm dostlar ve yoldaşlarla beraber aldığınız bir yoldur.
Hiç tanımadığınız insanlarla tanışıyor, kaynaşıyor, paylaşımda bulunuyor, bir sinerji yaratıyor ve yakalıyorsunuz. Sonunda diyorsunuz ki işte ön seçimin büyüsü bu. Bu büyü ile aldığınız yol sizi umutlandırıyor, heyecanlandırıyor. Biz yola çıktığımızda söylemizin temelini “sol” ve “iktidar” oluşturacak, binayı bunun üstüne kuracağız dedik. İşte böyle yola çıkıp, yukarıda yaşadıklarımızı da bunun üstüne ekleyince, içimizdeki sol ışık ile iktidar yürüyüşümüz daha anlamlı hale geldi.

Halkımızın örgütümüzün beklendisi çok yüksek, ön seçimin yarattığı atmosfer bu beklentiyi daha da yükseltiyor. Kimse artık AKP diye cümleye başlamak istemiyor, herkes “biz iktidar olduğumuzda” “bizim iktidarımızda” diye başlıyor. Çünkü arzu var, özlem var, umut var.

“AMACIMIZ YÖNÜNÜ VE YÜZÜNÜ SOLA VE HALKA DÖNMÜŞ BİR CHP YARATMAK”
Biz adaylara da düşen bu umuda ve özleme denk gelecek çalışma yürütmekteyiz. Biz işte tüm bunları değerlendirerek daha çok iktidar ve daha çok sol diyerek, yola devam ediyoruz, edeceğiz de. Amacımız yönünü ve yüzünü sola ve halka dönmüş bir CHP yaratmak, buna katkı sağlamak.
Burada ‘Hülya Güntaş aday olabilecek mi?’ sorusuna şu cevabı verebilirim, ‘Ben umutsuzluğu hiç bir zaman yaşamadım. Başladığımız gün ne kadar gerçekçi yaklaştıysak ve hangi umutla devam ettiysek, bugün de aynı gerçekçi bakışımız ve umudumuz ile çalışıyoruz. Çalışmalarımızda meyvesini aldığımız bazı özel durumlar var. Bize ip uçları veren, süreçle ilgili umudumuzu büyüten. Ama bunları buradan paylaşmak takdir edersinizki taktiksel olarak doğru olmaz. Fakat biraz alana çıktığınızda bazı ip uçlarına ulaşmak mümkün olabilir.
Biz aday adayları olarak çok düzgün ve özverili bir şekilde attığımız her adımla çalışmalarımıza devam ediyor ve CHP’nin başarısı için çalışıyoruz, kimsenin kişisel bir ego ile çalıştığını görmemek çok güzel. Bu durum örgüte de yansıyor. Bu durum birlik ve beraberliği büyütüyor ve çalışmaları ateşliyor. Bu ateş inanıyorum ki 7 Haziran’a kadar sönmeyecek ve 8 Haziran’da da bu ateşin verdiği aydınlanma ile ülkemiz yepyeni bir hayata başlayacaktır.” (Tuncay DAĞLI-Kent yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi