Bakırköy İstanbul Caddesi üzerinde, öğlen saatlerinde yaşanan şüpheli araç paniğini twitter üzerinden eleştiren CHP Bakırköy Belediye ve İBB Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, “65 plakalı Vanlı kardeşim Bakırköy meclis üyesi olarak senden özür diliyorum benim medeni eğitimli ilçemde başına bu geldiği için” diye twit atarak, Van plakalı olduğu için bir aracın süpheli bulunmasını kınayan twitleri de arka arkaya sıraladı.

 Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildiği ve İstanbul Caddesi’nde park halinde olan araçtan dolayı caddenin yaya ve araç trafiğine kapatıldığını öğrenen Kazanoğlu, “Artık Güneydoğudan her gelen araca terörist muamelesi yapılıyorsa bu memlekette demekki büyük sorun var” dedi.

Aracın sahibi ortaya çıktı

Park halindeki Van plakalı aracı incelemek için olay yerine gelen polis ekipleri bomba uzmanlarını çağırdı. Polis, bomba uzmanlarını beklerken aracın sahibi olduğunu söyleyen kişi polise verdiği sorguusunda araçta herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını ve aracını normal tüm vatandaşlar gibi park ettiğini söyledi.

 Yapılan inceleme sonucu araçta herhangi bir suç unsurunun bulunmadığı öğrenildi.

“Bu ülkenin Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, Hristiyanı hep beraberdir ve en güzel örneği Bakırköy gibi seçkin bir ilçede zaten yaşanıyor ve ilçemde ‘bu ülke hepimizin’ şiarı hakimdir. Hiç kimsenin aracı sadece Van plakalı diye şüpheli görülüp ihbar edilemez. Ortalığı ayağa kaldıranlara yazıklar olsun” diyerek tepki gösteren Kazanoğlu, böyle bir olayın Bakırköy’de yaşanmasından dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi