CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, eski adı Armutlu olan FSM Mahallesi’nde gerçekleştirilen bazı yıkımlarla ilgili yaşanan olayların, ülke genelinde yaşanan kaosun Sarıyer'den İstanbul'a yansıması amacı taşıdığını belirterek, vatandaşların sağduyulu davranması gerektiğini söyledi.
 

 Mehmet Deniz basın açıklamasında şöyle dedi:

 ARMUTLU (FSM) YIKILMAYACAK

 “Armutlu (FSM) Mahallesi’nde kargaşa yaratmak isteniyor ki buradan, ülkede yaşanan kaos, Sarıyer’den İstanbul’a yansısın. Armutlu (FSM) Mahallesi’nde iki aydır ülkedeki genel kaos ortamından ve bölgenin hassasiyetinden faydalanmak isteyen bir takım çıkar grupları, bir takım faaliyetlere giriştiler. Yapılan bu kaçak yapıların yanlış olduğunu belediye başkanımız ve ekipleri defalarca uyardı. Sarıyer Belediyesi’nin zabıta ekipleri müdahale ettiler bölgeye sokulmadılar.

Belediyemizin emniyet açısından buralarda son iki ayda yapılan çalışmalara gücü yetmedi, konu ile ilgili kaymakamlıktan yardım istendi. Sonuç olarak Armutlu (FSM) Mahallesi’nde son günlerde yapılan binalar hariç hiç bir ev yıkılmayacaktır. Hele hele Cemevi’nin yıkımı hiç söz konusu olamaz.

Emniyet güçleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir şeye kalkışmayacaktır. Böyle bir durum söz konusu olduğunda bizler Sarıyer CHP ve Sarıyer halkı olarak olayın karşısında siper olacağımızı herkes bilmelidir. Bölgede yaşayan bütün vatandaşlarımızı sağduyuya sakinliğe ve sukünete davet ediyorum.
Sarıyer kamuoyuna önemle duyurulur…”

Mehmet Deniz /CHP Sarıyer İlçe Başkanı

(Kent Yaşam)


Editör: Haber Merkezi