Her iki partinin yöneticileri, Sarıyer ve Türkiye için uyumlu bir siyaset anlayışı izlenmesi gerektiğini belirtirken, zaman zaman yüzlerin gerildiği tartışma ve suçlamalar da oldu. CHP’liler, Güneydoğu’da yaşanan terörün, çözüm sürecindeki güvenlik ihmalinden kaynaklandığını ileri sürerken, AK Parti İlçe Başkanı Bayraktar ise, hükümetin icraatlarını savunup, şu an devam eden terörle mücadelenin de olması gerektiği gibi yapılan haklı bir eylem olduğunu ifade etti.


Zaman zaman kahkahaların atıldığı ziyaret sırasında ilginç anlar da yaşandı. AK Parti İlçe Başkanı Bayraktar, siyasetin zor olduğundan yakınıp, ilçe başkanı olarak vatandaşların her türlü sorunlarıyla ilgilenmekten bazen yorgun düştüklerini anlatırken, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, iktidar olmayı kastedip, “Şikayetçiyseniz yer değişebiliriz” dedi.

Ancak Bayraktar bu sözü kendince yorumlayıp, “Partimize gelmek istiyorsanız hemen sizi üye yapabiliriz” dedi ve partili arkadaşlarından bir üye formu getirilmesini istedi. Önüne koyulan AK Parti üye formuna el sürmeyen Deniz ise, “Ben iktidara talip olduğumuzu kast ettim, partinize üye olmayı değil” dedi.

Türkiye’nin genel sorunlarının yanısıra Sarıyer’in ihtiyaç duyduğu balıkçılar çarşısı, midyeci barınağı, inşaatı devam eden hastaneler, yol ve tünellerle, metro konusunu da konuşan her iki partinin yöneticileri, kavgasız bir siyaset izleme düşüncesi üzerinde hemfikir olarak ayrıldılar. Bayraktar ve parti yöneticileri CHP’lileri parti binasının kapısına kadar yolcu etti. (Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi