SEÇİMLER DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLARAK NİTELENİYOR

CHP’de olası bir koalisyon hükümetinde yer almak için AK Parti ile yapılan ikili görüşmeler sürerken diğer yandan da siyasi partiler yasası gereği kongre süreci yürütülüyor. Diğer partilere göre demokratik uygulamalar konusunda daha önde olduklarını ileri sürüp, yaşanan kongrelerin bir demokrasi şöleni olduğunu ifade eden CHP’li yöneticiler ise, delege seçimleri ile ilçe kongrelerinin adil ve örnek bir şekilde gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirttiler.

İSTANBUL’DAKİ 39 İLÇEDE ÜYE LİSTELERİ ASKIYA ÇIKARILDI

Genel merkezin aldığı karardan sonra diğer illerle birlikte CHP İstanbul İl Başkanlığı da 39 ilçe başkanlığına kongre süreci ile ilgili gerekenin yapılması talimatını iletti. Bu kapsamda ilçelerde 28 Temmuz’da üye listeleri askıya çıkarıldı. 3 seçim bölgesinde kayıtlı üyelere de SMS yoluyla çağrıda bulunulup, listelerdeki isimlerini kontrol etmeleri istendi.

OY ORANINA GÖRE DELEGE SEÇİLECEK

CHP Sarıyer ve Kağıthane İlçe Başkanlıkları da üye listelerini askıya çıkarıp, üyeleri kontrol için davet eden ilçelerin arasında yer alıyor. Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya kongre süreci ile ilgili bilgi veren Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz şunları söyledi:

“İlçemizin 35. Olağan Kurultayı için muhtarlık bölgesi delege seçimleriyle ilgili üye listeleri askıya çıkarıldı. Partimizin ilçedeki üye sayısı 7 bin 786. Tüm üyelerimize 3 Ağustos’a kadar listeleri kontrol etme çağrısında bulunduk. Daha sonra 15 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında mahallelere sandıklar konulup, 2015 genel seçimindeki oy oranlarına göre delege seçimleri gerçekleştirilecek. İlçe kongreleri de 28 Eylül-28 Ekim arasındaki bir aylık süreçte tamamlanacak. Şuan resmi olarak bir karar alınmadı ancak Sarıyer İlçe Kongresi’ni de 18 Ekim 2015’te yapmayı düşünüyoruz. 11-29 Ekim arası ise il kongrelerinin gerçekleştirildiği süreç olacak.”

“DELEGE SEÇİMİ ÇARŞAF LİSTELERLE YAPILSIN”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı kongre sürecini demokrasi şöleni olarak nitelerken, biz ilçe başkanlarının görevi adil bir delege seçiminin gerçekleşmesini sağlamaktır, bunun için çaba harcıyoruz” dedi.
30 Mart yerel seçimi ile 7 Haziran genel seçiminde CHP’nin Sarıyer’de en yüksek oyu almasını sağlayan ekibin başında yer alan Mehmet Deniz, demokratik uygulamalar konusunda diğer partilere örnek olan CHP’deki delege seçimlerinin de çarşaf liste halinde yapılmasını daha uygun bulduğunu ifade etti.

(Kent Yaşam)
Editör: Haber Merkezi