YENİKAPI/İSTANBUL
İBB Meclisi Mart ayı Birinci Birleşimi bugün İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde başladı. 

"DOKTOR SAYIMIZ YETERSİZ"
İBB Meclisi CHP Meclis Üyesi Oktay Aksu, konuşmasında sağlık emekçilerinin 14-15 Mart 2022 tarihli grevini selamladı. Aksu, “Biliyorsunuz sağlık emekçileri bugün, “Gelecek ellerimizde ve emek bizim, söz bizim” diyerek bir eylem başlattılar. Bugün ve yarın grev yapıyorlar. İşleri yavaşlatmak istiyorlar. Eminim ki onlar da bundan çok mutlu değiller, çünkü zaten doktor sayımız yetersiz, hasta başına düşen hekim sayımız çok düşük. Bir de üstüne üstlük bu arkadaşlarımızın bu yavaşlatma eylemi nedeniyle biliyoruz ki bazı vatandaşlarımız mağdur olacaklar. Ancak onlar da seslerini duyurmak için başka yol olmadıklarını söylüyorlar. Buradan kendilerine selam gönderiyorum ve taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini diliyorum” dedi.


"SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKLARI VERİLSİN"

Son yıllarda özellikle tıp fakültesini bitiren doktorların hepsinin yurtdışına gitme eğiliminde eğiliminde olduğuna işaret eden Aksu, “Hatta eski mezun doktorlarımız da dil öğrenmeye başladılar, yurtdışına gitmenin yollarını arıyorlar. Buna bir an önce çözüm bulunması lazım. Tıp eğitimi çok pahalı bir eğitim. Bu çocukları yetiştiriyoruz, yıllarca okutuyoruz ülkeye faydalı olsunlar diye ancak okul bitiyor yurtdışına gidiyorlar. ‘Giderlerse gitsinler’ anlayışından bir an önce ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ anlayışına geçmemiz gerektiğini düşünüyorum ve umarım en kısa zamanda sağlık emekçisi kardeşlerimiz de haklarına kavuşurlar diyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi