Bakırköy Belediye Meclisi’nin 5 Ocak’taki toplantısında gazetecilik görevini yapan Kent Yaşam gazetesi muhabiri Özgür Deniz Kaya'nın, CHP’li Meclis Üyesi Süleyman Nadir Ataman tarafından engellenmek istenmesi tepki çekti.

CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Süleyman Nadir Ataman, gazeteci Özgür Deniz Kaya görevini yaptığı sırada, “Sen çekim mi yapıyorsun? Resim zamanı başlarken olur. Basın orada duramaz. Böyle bir şey olur mu? Arkadaşım, işte senin gibi arkadaşlarımız burada olursa bu sıkıntılar çıkıyor” diyerek görüntü almasını engellemek istedi.

Kent Yaşam muhabiri Kaya ise kendisini engellemeye çalışan meclis üyesi Ataman'a, “Bu halka ve basına açık bir toplantıdır. Ses ve görüntü almak yasak değil. Biz basın mensubu olarak görevimizi yapıyoruz. Her zaman da yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca burada meclis başkanvekili var, sizin keyfi davranışınıza uymak zorunda değiliz. Buna siz karar veremezsiniz” dedi.

MECLİS BAŞKANI ATAMAN’I UYARDI

Ataman’ın basına müdahalesi sırasında Meclis Başkanı Mahir Çelik de kendisine defalarca uyarıda bulunup, Kaya'nın çalışmasına engel olmamasını istedi. Ancak Ataman’ın engelleme girişimi devam etti.

Bu arada, yapılan engellemeye mecliste bulunan diğer basın mensupları da tepki gösterdi. Basın meslek örgütleri de bu konudaki tepkilerini ifade etti.

CHP’NİN KARARI MERAK EDİLİYOR

Öte yandan TRT-Meclis TV’nin TBMM’deki görüşmeleri yayınlarken sansür uygulamasını eleştiren CHP'nin, kendi partisinden bir meclis üyesinin gazetecinin görev yapmasını engellemeye kalkışmasını nasıl karşılayacağı merak ediliyor.

“SES VE GÖRÜNTÜ ALINABİLİR” KARARI ÇIKMIŞTI

Diğer taraftan, Bakırköy Belediye Meclisi geçtiğimiz Aralık ayı toplantısında aldığı kararla, “toplantılarda ses ve görüntü kaydedilebileceğini” oybirliğiyle kabul etmişti.

Yazı İşleri Müdürü Dilek Çetiner’in imzasıyla sunulan Toplantılar meclis kararıyla sesi veya görüntülü cihazlarla da kaydedilebilir denmektedir. Bu doğrultuda belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 16. maddesine istinaden 2015 yılı meclisi için toplantı tutanakları, tutanak özetleri ve meclis kararlarının yazılmasında kullanılmak üzere meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak kayıt alınabilmesi hususunda yazımızın belediye meclisine havalesini arz ederiz” yazılı başkanlık teklifi, oy birliği ile kabul edilmişti.


CHP
 İBB ve Bakırköy Meclis Üyesi Süleyman Nadir Ataman

Editör: Haber Merkezi