CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Necati Yıldırım Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle gittiği Güneydoğu’da Harranlı kadınlar için hazırlanan projeye destek verdi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, şiddet mağduru ve yakınlarından destek görmeyen kadınlar için oluşturulan "Ekolojik Kadın Köyü" projesine destek veren CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Necati Yıldırım yaptığı açıklamada, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde boş laf etmiyoruz. Şanlıurfa’nın Harran köyüne geldik. Burada Uluslararası Kadın Köyü projesine destek veriyoruz” dedi.

Proje kapsamındaki Organik Tarım ve Ekolojik Kadın Köyü uygulamasının diğer illerde de hayata geçirileceğini söyleyen Yıldırım şu bilgileri verdi:

“Kadın üretimin içinde, kadın sosyal yaşamın her alanında yer almalıdır. Kadın, erkekle her yerde eşit ve istisnasız olarak yerini aldığı takdirde, erkek kadın ayrımı ortadan kaldırılıp, insan olarak görüldüğü vakit şiddet de son bulacaktır. Burada mağdur kadınlarımız hem meslek öğrenecek hem de ayakları üzerinde durma imkanına kavuşacak. Kadınlar bir yandan meslek öğrenirken, diğer yandan da toprağı ekip, tarım yapma imkanı bulacak." (Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi