Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın Nisan 2019’da göreve gelmesinin ardından yeniden projelendirip, yoğun çalışmaların ardından vatandaşların hizmetine sunulan Ümraniye Millet Bahçesi kısa süre içerisinde yalnızca bölgenin değil, İstanbul’un da uğrak yerlerinden biri haline dönüştü. Şehrin stres ve yoğunluğundan uzaklaşıp, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin ilk adreslerinden biri olan çevreci Ümraniye Millet Bahçesi, birçok sosyal yaşam unsurunu bünyesinde barındırıyor.

Doğaya zarar vermeyen, çevre dostu bir anlayışla misafirlerini ağırlayan millet bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle resmi olarak hizmete açılacak. Başkan İsmet Yıldırım açılışla ilgili yaptığı açıklamada, “Ümraniyeli komşularımızın en sevdiği mekânların başında gelen millet bahçemizi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete açacağız. Birçok yönüyle örnek teşkil eden bahçemiz, doğa içerisinde sevdikleriyle vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımız için ideal bir adres. Tüm komşularımızı Ümraniye Millet Bahçemizde misafir etmeyi çok isteriz. Bu vesileyle, bu güzel hizmetimizin bir kez daha ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, Cumhurbaşkanımızın onurlandıracağı açılışımıza tüm Ümraniyelileri davet ediyorum” dedi.      

MİLLET BAHÇESİNİN TARİHSEL SÜRECİ

 Geçmiş yıllarda millet bahçesinin bulunduğu alan Orman Bölge Müdürlüğüne ait Hacegân Ormanı olarak bilinmekteydi. 2011 yılında Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ümraniye Belediyesi’ne tahsis edilen Hacegân Ormanı, Ümraniye Belediyesi tarafından büyük bir projeyle dönüştürülerek yeni ismi olan Ümraniye Mesire Alanı olarak hizmet vermeye başladı. Bölge mesire alanıyken de İstanbulluların ilgi odağıydı. Tarihler 2018’i gösterdiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde AK Parti’nin Seçim Beyannamesi Toplantısında müjdelediği “Millet Bahçeleri Projesi” şekillenmeye başladı. Bu beyannameyle birlikte o dönemki adıyla Ümraniye Mesire Alanı’nın da kaderi de değişti.

TÜRKİYE’NİN İLK DOĞA DOSTU MİLLET BAHÇESİ

 İstanbul’da Türkiye’nin ilk Millet Bahçeleri Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Çırpıcı ve Baruthane Millet Bahçelerinin açılışı toplu bir törenle 2018 yılında hizmete girdi. Ümraniye Millet Bahçesi’ni ilkler listesine sokan ise “Türkiye’nin İlk Doğa Dostu Millet Bahçesi” olması oldu. 2019’un Ağustos ayında her şeyi ile baştan sona yenilenen ve Türkiye’nin İlk Doğa Dostu Millet Bahçesi konseptiyle Ümraniye Millet Bahçesi hizmete girdi. Alanda yapılan son rötuşlarla birlikte Ümraniye Millet Bahçesi İstanbul’un en gözde millet bahçesi olarak adından söz ettirmeye başladı.

GÜRÜLTÜSÜZ VE DOĞALGAZLI MANGAL KEYFİ,

Doğal bitki örtüsü ve tabiata hiçbir zarar verilmeden inşa edilen Ümraniye Millet Bahçesi’nde 2700 metre koşu alanı, 7 adet oyun alanı, 1 adet basketbol sahası, 2 adet futbol sahası, 2 voleybol sahası, 1000 araçlık otopark-otomatik kontrol sistemi, kafeteryalar ve 2700 metre bisiklet yolu bulunuyor. Vatandaşlara ücretsiz internet hizmeti sunuyorlar. Bizi millet bahçesinde gezdiren elektrikli golf otobüsleri resmi açılışın ardından yaşlı ve engelli vatandaşların bahçenin tadını doya doya çıkarabilmesi için hizmet edecek. Çeşitli alanlarda belirli aralıklarla düzenlenmiş piknik masaları mevcut. Piknik alanları içinde Türkiye'de ilk defa uygulanan doğalgaz ile çalışan ve tek seferde 140 ailenin mangal yapılabilmesine imkân sağlayan barbekü merkezleri bulunuyor. Otoyol ile bahçe arasında trafik gürültüsünü yüzde 60 oranında azaltan ses panelleri de düşünülmüş.

 AİLECE DOYA DOYA AKTİVİTE

İstanbul’un belki de en detaylı macera parkı da Ümraniye’de ki bu bahçede. Girişi ücretli olan macera parkı gün boyunca çocuklarınızla birlikte ailece doya doya aktivite yapabileceğiniz bir mekan olarak tasarlanmış. Yetmedi mi? Bir de mini golf sahasında yeteneğinizi test etme imkanınız var. Bahçe içerisinde küçük ve estetik bir cami de yer alıyor. Doğal bitki örtüsü, dere yatakları, şelaleleri, seyir terasları, bitki parterleri ile eşsiz bir millet bahçesi keyfi sürebilmek için mutlaka ziyaret ediniz.

Ayrıca Ümraniye Millet Bahçesi’nde;

  • 2700 metre koşu parkı
  • 7 adet oyun alanı
  • 1 adet basketbol sahası
  • 2 adet futbol sahası
  • 2 voleybol sahası
  • 1000 araçlık otopark-otomatik kontrol sistemi
  • Kafeteryalar
  • 2700 metre bisiklet yolu bulunuyor.
  • Ağaçlandırma ve bitkilendirme
  • Işıklandırma
  • 16 adet erkek WC
  • 16 adet bayan WC
  • 4 adet engelli WC
  • Ücretsiz internet hizmeti
  • 24 saat izlenebilen güvenlik kamera sistemi
  • Kaya bahçesi gibi özel tasarım peyzaj düzenlemeleri
  • Yaşlı ve engelli vatandaşları taşıyacak çevre dostu araçlar
  • Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan doğalgaz ile çalışan ve tek seferde yüzlerce ailenin mangal yapılabilmesine imkân sağlayan barbekü alanları bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi