Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Biraz önce Cuma namazını beraber eda ettiğimiz, 261 yıllık Ayazma Camii’mizin restorasyonunun ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mimarisiyle, yeriyle pek çok özelliği ile şehrimize değer katan Ayazma Camii’mizin, Sultan 3. Mustafa’dan bu güne kadar bu eserin yaşatılması için gayret gösteren herkesi rahmetle yâd ediyorum. Caminin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptırdığı duanın ardından restorasyonu tamamlanan Ayazma Camii'ni yeniden ibadete açtı.

OSMANLI HANIM MÜZESİNE ZİYARET

Erdoğan, açılış töreninin ardından Nevmekân Sahil ve Hanım Sultanlar Müzesi’ni ziyaret etti. Erdoğan’a Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti.

Belediye Başkanı Türkmen ; ‘’Nevmekan Sahil ve Osmanlı Hanım Sultanlar Müzemizde, bir dünya liderini ağırlamanın gururunu, mutluluğunu yaşadık bugün’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi