Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından bir ay önce başlatılan “Andımız Nöbeti” Türkiye’nin her yerinde pazartesi günleri gerçekleştirilen eylemlerle devam ediyor. Derneğin Tuzla Şubesi tarafından bugün gerçekleştirilen nöbet, devrim şehidi Kubilay’ın katledilişinin 88. yılı nedeniyle anma töreniyle birlikte gerçekleştirildi.

Tuzla Merkez'de toplanan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri ‘Andımız Nöbeti’ yazılı pankart ve ‘Andımız’ın mısralarının yazılı olduğu dövizlerle, Türk Bayrakları taşıdılar.

Kubilay’ı anma töreni nedeniyle bir basın açıklaması okuyan Cumhuriyet Kadınları Tuzla Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tuba Terzioğlu, “Bugün burada Şehit Mustafa Fehmi Kubilay’ı katledilişinin 88. yılında anmak, ders kitaplarından çıkarılan Menemen olaylarının tekrar kitaplara konulmasını sağlamak ve okullarımızda okutulmayan Andımız’ın yeniden okutulması için toplanmış bulunuyoruz. Tarihe Menemen Olayı olarak geçen 23 Aralık 1930'daki irtica girişiminde aslında başı kesilen Asteğmen Kubilay değildir, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin başı kesilmek istenmiştir.

“Gericilerin yaptığı bu açık vahşet karşısında bütün Cumhuriyetçiler ve yurtseverler utanmalıdır. Çünkü bu olay acı olduğu kadar hepimiz içiş utanç vericidir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak diyoruz ki; Menemen ve Kubilay’ın katli olayının kitaplardan çıkarılmasına, çocuklarımıza; bu gerici yobaz zihniyetinin yaptıklarının unutturulmasına, okullarda Andımız’ın okutulmamasına asla izin vermeyeceğiz. ‘Bu topraklarda Kubilaylar ölmez’ diyor, Cumhuriyet uğruna canını veren bütün şehitlerimizi sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Dernek üyeleri ve eyleme katılan vatandaşlar daha sonra hep birlikte ‘Andımız’ı okudu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Tuzla Şubesi Başkanı Kıymat Kutlu, her pazartesi bir okul önünde gerçekleştirdikleri ‘Andımız Nöbeti’ni bu defa Kubilay’ın katlinin 88. yılı nedeniyle çarşı içinde yaptıklarını söyledi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi