TSK'DAN ÖZEL GÖREVLENDİRME

Mustafa Kemal Atatürk'ün de en sevdiği sanatçılar arasında yer alan Senar için Genelkurmay Başkanlığı özel bir görevlendirme yaptı. Genelkurmay Başkanlığının İstanbul Merkez Komutanlığı'na verdiği emir üzerine Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Komutanlıklarını temsilen bu sınıflarda görevli 4 subay, Bebek Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Cenazeye ayrıca TSK adına çelenk gönderildi.

DEV PANKART

Beşiktaş Belediyesi Bebek Meydanı'na sanatçının fotoğrafının yer aldığı ve "Güle Güle Cumhuriyetin Divası" yazan dev bir pankart astı. TSK'ya ait bir çelenk de camideydi. Cenaze organizasyonunu Beşiktaş Belediyesi yaptı. Senar'ın cenazesi zabıtaların omuzunda camiye, yine zabıtalarca camiden cenaze arabasına taşındı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN SON GÖREV

Cenazeye çok sayıda ünlü isim katıldı. Tarkan ve Sezen Aksu basın mensuplarının ilgisinden uzak kalmak için Bebek Kahve'de bir süre oturdu. Tarkan ve Aksu cenazeyi uzaktan takip etti. Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Sibel Can, Göksel Arsoy, Erol Evgin, Erol Büyükburç, Leman Sam, Şevval Sam, Müjdat Gezen, Mustafa Keser ve Mustafa Sağyaşar cenaze törenine katılan ünlü isimlerden bazılarıydı.

SEZEN AKSU'DAN ÖZEL ÇİÇEK


Basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle kameralardan uzak bir köşede cenaze törenini takip eden Sezen Aksu, Müzeyyen Senar için özel bir çiçek yaptırdı. Sarı güllerden oluşan ve "Kızın Sezen" yazılı çiçek camiye erken saatlerdi getirildi. Aksu Senar'ın oğlu kızına başsağlığı diledikten sonra camiden ayrıldı. Aksu DHA kamerasına "Başımız Sağolsun" demekle yetindi.



"HİÇ ÖLMEYECEK"

Sanatçının oğlu Ömer kızı Feraye Işıl taziyeleri kabul etti. Feraye Işıl annesi için, " Melodiler, ezgiler bıraktı gitti. Hiç unutulmayacak hiç ölmeyecek" dedi.
Muazzez Abacı da benzer bir şekilde Senar için "O bir efsaneydi. Her zaman yaşayacak" değerlendirmesinde bulundu. Mustafa Keser, iki gündür ağlamaktan gözlerinin şiştiğini söylerken, Mustafa Sağyaşar da " Sahne hayatımda bu kadar mütevazi, her zaman karşısındakine değer veren, bir kardeş gibi çalışmayı seven bir insandı" diye konuştu.



BÜLENT ERSOY TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Ünlü Sanatçı Bülent Ersoy, Senar'ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ersoy cenaze boyunca tabutun başından ayrılmadı. Cenaze camiden çıkarılırken de Ersoy tabuta ilk omuz verenler arasındaydı. Ersoy, üzgün olduğu için konuşamadı. Ancak cenaze boyunca bol bol dua etti. Senar'ın torunu Esra Senar tabutun başına çok sevdiği tacını koyarak 'hep takardı, onunla yolcu edelim' dedi.



TARKAN: SAYGIYLA ANALIM

Tarkan da "Müzeyyen Senar gibisi bir daha gelmeyecek bu ülkeye. Büyük bir sanatçıyı kaybettik. Ben bir de Müzeyyen Ablamı kaybettim. Çok severdim kendisini. Çok da ziyaret ettim onu. Hastaydı, aslında biraz da acılarından kurtuldu. Nur içinde yatsın. Onu çok özleyeceğiz. Her zaman onu sevgiyle saygıyla analım" diye konuştu.

80 YILDIR TAKLİT EDİYORLAR

Senar için en çarpıcı değerlendirme Göksel Arsoy'dan geldi. Ersoy, "Onun tarzında okuyabilmek için bütün sanatkarlar 70-80 yıldır onu taklit ediyorlar ama hiç kimse onun gibi söyleyemez" diye konuştu. Sibel Can, üzgün olduğu için konuşamayacağını söyledi.



Müzeyyen Senar'ın cenazesine katılan Cemil İpekçi tabutun başında dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.



Törene katılan Muazzez Abacı, Senar'ın tabutunun başında duran fotoğrafı öptü. Gözyaşlarına hakim olamayan Abacı, güçlükle ayakta durdu.

ANNE KIZDAN SON GÖREV

Erol Evgin ise "şarkıların başı sağolsun" derken Fatih Ürek de, " Büyük bir divaydı, eserleri hep yaşayacak" şeklinde konuştu.

İzmir'e her gittiğinde Müzeyyen Senar'la buluştuklarını söyleyen Erol Büyükburç da, "Kordonda gezer, kol kola girerdik. Hiç unutmuyorum o günleri" dedi.

Müzik hayatına ilk başladığında kendisinden aldığı övgünün en büyük ödülü olduğunu söyleyen Şevval Sam'a, annesi Leman Sam da "Benim çok çıraklık zamanlarımda bana destek verdi. Çok mutluyum. Benim çıraklık zamanımı gördü. Ve kızımı gördü. Hayatımızda çok önemli bir yeri var" diyerek eşlik etti. Müzeyyen Senar'ın cenazesi Zincirlikuyu'nda toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DERİN BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM

DAVUTOĞLU: HER ZAMAN ÖZLEMLE YAD EDİLECEK

KILIÇDAROĞLU: ARAMIZDAN AYRILIRKEN HEPİMİZİ ÜZDÜ

BAKAN ÇELİK: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Müzeyyen Senar’ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Çelik’in mesajı şöyle: 
“Sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserle gönlümüzde müstesna bir yer bulan Müzeyyen Senar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.
Sanat müziğimizin duayen isimlerinden Senar, 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eser sığdırdı. Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır.
Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”  


Editör: Haber Merkezi