Mardinliler Derneği (MARDİNDER) Genel Başkanı Nedim Kaya, Başkan Vekili Remzi Tanış ve Genel Sekreter Murat Çuhadar tarafından projelendirilen Cumhuriyet Şöleni projesi 23 Ekim tarihinde gerçekleşen toplantıda Türkiye projesine dönüşmüş, başkanlığını Ömer Erdoğan’ın yaptığı Yedi Renk Tek Yürek Platformu proje ortağı olarak dahil olmasıyla birlikte 81 ile ait vakıf, dernek, konfederasyon ve federasyonların bu çalışmada yer alması kararlaştırılmıştı.

“ADIMIZ KIRMIZI BEYAZ SOYADIMIZ TÜRKİYE”

Alınan karar kapsamında etkinlik, 28 Ekim Perşembe günü Mecidiyeköy Profilo Kültür Merkezi’nde “Adımız Kırmızı Beyaz Soyadımız Türkiye” sloganı ile yapıldı. Perihan Abay ve Murat Çuhadar’un sunuculuk yaptığı Cumhuriyetin 98.yıl kutlamasında 81 ilin vakıf, konfederasyon, federasyon ve derneklerinden oluşan coşkulu ve kalabalık ekip ile Türkiye’nin tüm renkleri bir araya geldi. Halay, horon, zeybek gösterileri büyük beğeni toplarken 7 bölgenin 7 folklorik özelliği sahnede seyircileri coşturdu. Sanatçı akını yaşanan gecede; Murat Kurşun, Faruk Tınaz, Mahmut Mardinli ve çok sayıda sanatçı Cumhuriyet için şarkılarını seslendirdiler.

KATILIMCILAR CUMHURİYET LEZZETLERİNİ TATTILAR

Şanlıurfa İş Adamları Derneği’nin tüm konuklara çiğköfte ikramının yanı sıra, Mardin’in içli köfte ve semmusek yemeği, Esenyurt Karadenizliler federasyonunun Giresun dondurması, Muş’un lahana sarması, Balkan Kadınları Derneği’nin zengin menüleri, Malatya’nın kayısısı ve Artukbey kahvenin ikramıyla katılımcılar Cumhuriyet lezzetlerini bir arada tattılar.

“SÖZ CUMHURİYETİN”

Genel Koordinatörlüğünü Gazeteci ve İş Adamı Remzi Tanış’ın, moderatörlüğünü ise yaşam koçu Murat Çuhadar’ın yaptığı gecede konuşmasını yapan Mardinliler Derneği Genel Başkanı Nedim Kaya, Cumhuriyet değerlerinin korunması ve istikbale atılacak adımlarda daha müreffeh ve daha büyük bir Cumhuriyet olabilmenin en etkili yolunun birlik, beraberlik, çalışkanlık ve üretmekten geçtiğini söyledi. Kaya konuşmasının devamında, barış ve huzur ortamının tesis edilmesiyle ilgili herkesin çaba göstermesi gerektiğini, toplumsal dayanışmanın öneminin bu gecede bir kez daha anlaşıldığını ve bunun büyüyerek devam etmesi gerektiğini ifade edip, “Söz Cumhuriyetin” sloganıyla konuşmasını tamamladı.

Doğudan Batıya bir çok sivil toplum kuruluşunun katıldığı etkinlik 5 saat devam etti. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi