Demokrasi ve Atılım Partisi İstanbul İl Başkanı Gürol Ayan ve yönetim kurulu görevden alındı. Ayan ,uzun zamandır İl Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar ile uyuşmazlık yaşıyordu. Aslında sorunlar  İl Başkanlık Kurulu üyeleri ve İl Muhasibi Nihat Eren arasındaki anlaşmazlıklarda başladı.  İl Başkanı Ayan, Eren’den yana tavır koyunca il başkan yardımcıları arasında rahatsızlıklar başladı. İl başkan yardımcılarını pasif hale getirmek için başkan danışmanları ve koordinatörler görevlendirdi. Bu hamle üzerine uyuşmazlık krize dönüştü.  İl başkanlık kurulu ve il yönetim kurulu ikiye bölündü. Bu süreçte parti çalışamaz hale geldi. Bir de bu dönemde Başkan Gürol Ayan ve bir kaç yönetim kurulu üyesi Covid’e yakalandı. Geçici bir süre il başkanlığı faaliyetlerini askıya aldı. Sokağa çıkma yasakları da ardından geldi. Faaliyetlerin askıya alınması ile birlikte krizin soğuması beklenirken çalışmalar başlayınca değişen bir şey olmadı. 39 ilçeden 24’ünde ilçe başkanı atandıktan sonra 15 ilçe kalmıştı. Fakat il yönetimi içerisindeki kavga İstanbul ilçelerindeki teşkilatlanma sorumluluğunun önüne geçti. 15 İlçenin kurucu ilçe başkanları bir türlü atanmadı.

DEVA Partisi İstanbul İl Yönetimi görevden alındı

Görevden alınan İstanbul İl Başkanı Gürol Ayan mazbatasını Genel Başkan Ali Babacan'dan almıştı

Başkan Gürol Ayan tarafından bazı il yöneticileri  İl Başkan danışmanı olarak görevlendirildi. Bu  kişiler İl başkan yardımcılarını şikayet amacıyla ilçe başkanlarını ziyaret ettiler. Parti İstanbul’da işlemez hale geldi. İlçelerin talep ve istekleri il başkanlığı tarafından cevaplanamaz duruma düşmüştü. Krize genel merkez el koydu ve İl yönetim kurulunu görevden aldı.  Deva Partisi’nin yaptığı basın açıklamasında İlçe teşkilatlarının görevine devam ettiği belirtildi.

ERGİN İSTANBUL’A GELİYOR

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Sadullah Ergin  pazartesi günü İstanbul’a gelecek. Üç gün boyunca ilçeleri gezecek.Ergin’in İstanbul’un yeniden yapılanmasına bizzat el atacağı konuşuluyor.  Ergin’in İstanbul programı sürecinde yeni İstanbul İl Başkanı’nın belirlenip görevi teslim alması öngörülüyor. TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Image

Editör: Haber Merkezi