İstanbul’da geldi gelecek derken aniden bastıran kar yaşığı hem yaya hem de araç ulaşımını felç ederken, insanlar evlerine kapandı. Dün akşamdan beri devam eden kar meteorolojiye göre daha birkaç gün devam edecek.



Bu arada yapılan tüm uyarılara karşın her zaman olduğu gibi yine “İstanbullu kara hazırlıksız yakalandı” deniliyor. AKOM ve belediyelerin yetkilileri ise her türlü önlem alındı, karşılaşılacak olumsuz durumlara karşın 7/24 görevlerinin başında olduklarını belirtiyorlar. Ancak “önlem alındı, görevimizin başındayız” denilirken “mümkün olduğunca evinizden çıkmayın, araçlarınızı kullanmayın, toplu taşım araçlarını tercih edin” denilerek de uyarıda bulunuluyor.



Bu arada haftasonu olması nedeniyle okulların şu an için tatil edilmesi gibi bir durum söz konusu değil ancak acil gereksinimleri için dışarıya çıkmak, bakkala, fırına, manava gitmek zorunda kalan vatandaşlar oldukça zorluk çekiyor. Çünkü bırakın ana cadde ve sokakları, kaldırımlardaki kar bile diz boyu, dükkanını açıp, biriken karları kendi imkanlarıyla kürüyen esnaf olmasa neredeyse kimse bir yere gidemeyecek. Türkiye’nin metropol kentinde yaşanan kar mahsuriyeti vatandaşların tepkisine yol açıyor. Kar yağacağının günler öncesinden bilinmesine karşın önlem olarak önceden yol ve kaldırımlara yeteri kadar tuz dökülüp, biriken karın hiç olmazsa acil ulaşım için kürünmediğini söyleyen vatandaşlar, “Acil bir hastamız olsa ambulans  bile gelemeyecek. Bu nasıl önlem alma? ‘Evden çıkmayın, araç kullanmayın’ demekle önlem mi alınır? Bir de ‘görevimizin başındayız’ diyorlar. Görevin başında olmak her türlü önlemi aldıktan sonra vatandaşa, ‘Evinizden rahatça çıkıp, istediğiniz yere gidebilirsiniz’ demekle olur. Evde mahsur kaldıktan sonra, siz görevinizin başında olsanız ne olur olmasanız ne olur” diyerek tepki gösterdiler.
Tuncay Dağlı- Kent Yaşam






 
Editör: Haber Merkezi