Kapatma kararına karşı DİSK'e bağlı Emekli-Sen'in üyeleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. Adliye önünde "DİSK Emekli-Sen İstanbul şubeleri" yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan Emekli-SEN Marmara Bölge Temsilcisi Erdinç Aslan, "Türkiye emeklilerinin sesi" olarak tanımladığı sendikanın, on yıllardır emekli haklarının tanınması mücadelesinde bayrağı omuzladığını ifade etti.

“GÜÇLÜ VE KARARLI BİR ŞEKİLDE DİMDİK AYAKTAYIZ”

Aslan, açıklamasında "Kurulduğu günden bu yana hakkında defalarca kapatılma kararı alınan ve fakat daha büyük bir örgütlülük ve kararlılıkla tekrar yola çıkan sendikamızın kapatılma kararı bugün bir kez daha istinaf mahkemesi tarafından onandı. Tam da bu nedenle bizler bugün bir kez daha bir arada omuz omuza, güçlü ve kararlı bir şekilde dimdik ayaktayız." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Valiliği, Emekli-Sen hakkında "faaliyetlerinin durdurulması" istemiyle Ankara İş Mahkemesinde dava açmış, mahkeme de yargılama sonunda sendikanın kapatılmasına karar vermişti. İstinaf da yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuştu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi