İlçedeki engelliler ve engelli yakınlarının kayıt yaptırdığı Engelliler Sarayı’nda, 30 branşın yanı sıra ilk kez görme engelliler için Braille alfabesi, okuma-yazma ve Kur’an eğitimi kursları da düzenlenecek.

Bağcılar Belediyesi tarafından engelliler ile engelli yakınları için 10 Ekim 2011 yılında hizmete sunulan Engelliler Sarayı kayıtları devam ediyor. Temmuz ayından bu yana devam eden kayıtlar için bine yakın kişi başvuruda bulundu. 2015-2016 eğitim dönemi önümüzdeki 14 Eylül tarihinde başlayacak.

Engelliler Sarayı, açıldığı günden bu yana ilçede yaşayan engellilerin evlerinden dışarı çıkarak sosyal yaşama katılmalarına imkân sundu. Yıllarca dört duvar arasında yaşamak zorunda kalan ve çevrelerinde iyi karşılanmayan engelliler, Engeliler Sarayı’nın hizmete sunulmasıyla birlikte yeteneklerini ortaya koyarak kendilerini ispat etme imkânı buldu.

Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kurslara Bağcılar’da ikamet eden engelli raporu olanlar başvurabiliyor. Başvuruları değerlendiren psikologlar ve uzmanlar, kursiyerin beceri veya mesleki daldaki (çağrı merkezi, tekstil, mantar üretimi, danışma eğitimi gibi) kurslardan hangisine katılması gerektiğine karar veriyor. Uzman hocalar kurs veriyor. Engelli öğrenciler için dil terapisi eğitimi de veriliyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler Bağcılar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika sahibi oluyor.

Kent Yaşam
Editör: Haber Merkezi