Enver Yıldırım Şirketler Grubu Manavgat’a Helikopter ve iş makinaları gönderdi. Manavgat merkezine 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda, 28 Temmuz Çarşamba günü saat 12.05'te 4 farklı noktada başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda zeytinlik, bahçenin yanı sıra ormanlık alanda etkili olan yangına, havadan ve karadan müdahale edilebilmesi için Yıldırım Şirketler Grubu önemli girişimlerde bulundu.

ENVER YILDIRIM’DAN DESTEK

Pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na Enver Yıldırım Şirketler Grubu’ndaki 3 aylık maaşı ile destek veren Kocaeli bölgesinin önemli iş adamlarından, geçen dönem Dilovası belediye başkan aday adaylığı da bulunan Enver Yıldırım, Manavgat yangını için 12 mikser, 2 pompa ve 3 su tankerini yangının yoğun olduğu bölgeye Manavgat’a gönderdi.

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ KİRALAMAK İÇİN GİRİŞİMLERE BAŞLANDI

Yıldırım Şirketler Gurubu yönetim kurulu başkanı bünyesinde bulunan beton santralini işletmesini durdurarak 12 mikser, 2 pompa ve 3 su tankerini yangının yoğun olduğu bölgeye Manavgat’a gönderdi. Yıldırım, ayrıca ortak sanayici dostlarıyla beraber milli duruş sergileyerek Malta ülkesinden günlüğü yaklaşık 90 bin TL olan yangın söndürme helikopteri kiralamak için görüşmelere start verdiler.

“6 GÜNLÜĞÜNE KİRALAMAYI KABUL ETTİLER”

Konu hakkında açıklamada bulunan Enver Yıldırım, ‘’Malta ülkesindeki görüşmelerimizde prensipte anlaştık ve teslimat için gün bekliyoruz. Dünyanın her tarafında yaşanan yangınlardan dolayı yangın söndürme helikopter şirketlerinin kısa kiralama sürelerine olumlu bakmadıklarını fakat Malta ülkesinde beşeri ve siyasi ilişkilerimizden dolayı bizleri kırmayıp 6 günlüğüne kiralamayı kabul ettiler. İnşallah en kısa sürede ülkemizin yetkilileriyle buluşturup gerekeni yapacağız. Bir an önce bu yangıların bitmesin ülkemize refahın gelmesini temenni ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi