BOZKURT: BASKIN GRUPLARA DEĞİL HALKA HİZMET ÖNEMLİ

Düzenlenen ‘Ortak Akıl Ortak Bütçe’ başlıklı toplantıya katılım oldukça fazlaydı. Toplantının içeriği hakkında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’ta baskın grupların veya ‘dayısı’ olanların değil halkın isteği ve ihtiyacına göre hizmet edildiğini söyledi.

“ESENYURT’UN BİR KARIŞ SORUNSUZ KAMU ARAZİSİ KALMAMIŞ”

U”mudun şehri Esenyurt bütçesinde senin de sözün olsun” sloganıyla gerçekleşen toplantıda 2022 yılına yönelik plan ve projelerini tek tek anlatan Bozkurt, “Esenyurt deyim yerindeyse her anlamda kilitlenmiş olarak bize teslim edildi. Örneğin kamusal hizmet yapabileceğimiz 23 farklı noktada belediyenin yeri var ama bunların tamamında hukuki sorun var. Tüm arsalar birileri tarafından ve farklı gerekçelerle mahkemeye verilmiş. Hangi arsaya el atsak önümüze bir farklı kişi veya firmanın mahkemesi çıkıyor. Bunlardan sadece 8’i çözülebilecek düzeyde.  Ama bunu sizlere şikayet anlamında söylemiyorum. Başkanlık makamı şikayet makamı değildir. Ancak durum tespiti yapmam ve sizleri bilgilendirmem adına söylemem gerekiyor.” dedi.

“ESENYURT U ESENYURT TA YAŞAYANLARLA YÖNETECEĞİZ”

Bozkurt Esenyurt’u Türkiye’nin en mutlu kenti yapabileceklerinin altını çizerek , “Vatandaşın parasını bizlerin vereceği kararla vatandaşa ‘Al sana bunu yaptım, senin buna ihtiyacın varmış.’ demekle olmuyor. Vatandaşın ihtiyacı neyse onu yapmak gerekiyor ki yapılan yatırım boşa gitmesin. Bunun içinde başta muhtarlarımız ve STK temsilcileri olmak üzere birlikte toplantılar yaparak sorun ve çözüm yollarını oylayarak hareket ediyoruz. Bundan sonra ‘Ben yaptım oldu!’ olmayacak. Hizmetleri hep birlikte belirleyeceğiz ve dahası yapılanlara hepimiz sahip çıkacağız. Bu kenti istersek Türkiye'nin en mutlu kenti yapabiliriz, sizler ve bizler bu kentin liderleriyiz. Herkes kendi alanında etkin ve onay almış seçimle gelmiş insanlar,  dolayısıyla biz bu kentteki yanlışlıklardan sorumsuz değiliz.” dedi.

“BARIŞIN VE DOSTLUĞUN YOUL KARŞILIKLI ANLAYIŞTAN GEÇER”

Barışın ve dostluğun yolunun karşılıklı anlayıştan geçtiğinin vurgusunu yapan Bozkurt, “Birbirimizin sorumluluğunu taşıyalım ancak böyle güvende olabiliriz. Biz Amerika gibi ya da başka ülkeler gibi 100 yıllık geçmişi olan bir coğrafya değiliz. Yüzlerce kültürün süzüntüleri ile yaşıyoruz, bu çok değerli. Kendimize güvenelim ve inanalım. Bu coğrafya dünyanın lideridir, ben bununla her zaman övünüyorum. Yüzlerce devlet kurulmuştur ve doğal olarak bunların kalıntıları da burada. Bunları özümsemeli, birbirimize kendimizi doğru anlatmalıyız. Birbirimize baskıyla, bunu yapmaya çalışmayalım.  İsteyen çarşafla ister mini etekli gezsin. Bu bizi ilgilendirmez. Bunlarla uğraşmak doğru değil. Eğer bir İngiliz gelip burada İngilizce konuşurken, karşısında sevgi ile çakmak çakmak gözlerle bakıyorsak, bir Kürt’ün konuşmasına da tahammül edelim. Bir Sünni olarak söylüyorum; Alevi inancı bu coğrafyanın gerçeğidir. Hakikaten birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyimiz var. Yeter ki dinleyelim, birbirimizi yapmamız gereken şey budur. Esenyurt'ta da bu işi yönetirken birbirimize tahammül göstererek yapmalıyız. Bu bir görev süresidir, biz yaparız başarılı olursak devam ederiz, başarısız olursak dediğim gibi evimize gideriz ama yaptıklarımız ya da yapmadıklarımızın cezasını çocuklarımız gençlerimiz çeker.” dedi.

“SENDE HZ. ALİ’NİN MERHAMETİ, HZ. ÖMERİN ADALETİ VAR”

Toplantıda söz alan Ağrı Dernekler Başkanı Şerafettin Öztürk yaptığı konuşmada Bozkurt’un adil ve tarafsız bir yapıya sahip olduğunun vurgusunu yaparak “SENDE HZ. ALİ’NİN MERHAMETİ, HZ. ÖMERİN ADALETİ” VAR . Bunun için dernek başkanları olarak sonuna kadar senin yanındayız.” dedi. Bu düşüncesiyle sözlerini tamamlayan Öztürk’ün söyledikleri başkan dahil salondakilerin tebessümüne neden oldu. CELAL KARAALİ - SÜMEYRA DUĞAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi