Evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ev eşyaları, el örgülerini burada satan kadınlar, aile bütçesine de katkı sağlayacak.
Esenyurt Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Beygah Kapalı Pazarında ‘Kadın Emek Pazar’ ile tüm kadınları buluşturdu. Alt yapısı tamamlanan Esenyurt Kadın Emek Pazarı’nın resmi açılışının da yapıldığı kutlama programına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, KOSGEB Şube Müdürü Özay Cebeci ve çok sayıda ev hanımı kadın katıldı.

Dünya Kadınlar Günü’nde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen emek pazarında, evlerinde yaptıkları yemekleri ve el işi örgüleri satışa sunan kadınlar, bu sayede aile bütçesine katkı sağlıyor. Stantları tek tek gezen Başkan Necmi Kadıoğlu, kadınlara karanfil hediye ederek günlerini kutladı.

UMARIM SİZLERLE TOPLUM DAHA GÜÇLÜ OLUR
Tüm kadınların Dünya Kadınları Günü’nün kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Dünya emekçi kadınlar günü diye bir şeyle başladı aslında bu ama biz her günü kadınlar günü olarak düşünüyoruz. Çünkü her gün evlerimizde kadınlar, işyerlerimizde çalışma arkadaşlarımız kadınlar. İnşallah ekonomik olarak da sizleri güçlendirirsek dünya sizi bekliyor. Umarım toplumumuz daha güçlü olur. Tabi bu arada anneliği unutmayalım. Cennet annelerin ayağının altında sözü boşuna değil çok önemli ve anlamlı bir sözdür. O bakımdan bu olgularımızı sakın göz ardı etmeyelim” şeklinde konuştu.

Beygah Kapalı Pazaryeri’nde kurulan kadın emek pazarında evde yaptıkları eşyaları satarak aile bütçesine katkı sağlayabileceklerini belirten Necmi Kadıoğlu, “Ev hanımlarıyla artık yepyeni bir oluşumla dayanışma içerisine giriyoruz. Ev hanımlarına ait olan bu pazarın düzeni yavaş yavaş oturacak ve yakında tıklım tıklım dolacaktır. Önümüzdeki günlerde bu mekânda ayrıca bir başka Pazar daha kuruyoruz. O da takı, eski ev aletleri gibi malzemelerin bulunduğu bir Pazar daha kuracağız” dedi.

Konuşmalar ardından Esenyurt Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleşen eğitim programından sertifika almaya hak kazanan 12 kadın kursiyerin belgeleri Kaymakam Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve KOSGEB müdürü Özay Cebeci tarafından takdim edildi.

EV HANIMLARI UYGULAMADAN MEMNUN
Ev hanımları da belediyenin ücretsiz olarak sunduğu imkândan memnun. Saire Paraltı, “Ben ev hanımıyım. Evde yaptığım örgüleri satıyorum. Belediyenin verdiği imkânlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah devamı gelir” dedi. Şerife Mete ise, “8 Mart Kadınlar Günü’müz kutlu olsun. Elimizden geleni yapıp buraya sunduk. İnşallah evimize katkısı olur” dedi.

Program sonunda Esenyurt Belediyesi Aile Korosu tarafından Halk Müziği dinletisi gerçekleştirildi. Kadınlar müzik eşliğinde halay çekerek 8 Mart’ı kutladılar.
 
Editör: Haber Merkezi