SERÇEŞME HÜNKÂR HACI BEKTAŞ VELİ FESTİVALİ ETKİNLİĞİ ERTELENDİ

Kurumsal

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UNESCO’nun ilan ettiği Hacı Bektaş Veli’yi anma yılında gerçekleştireceği etkinlikleri birçok kenti teslim alan, can ve mal kayıplarına neden olan yangınlar nedeniyle ertelendi. 30 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak “Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali” ile ilgili yeni planlama ilerleyen tarihlerde kamuoyu ile paylaşılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm ülkeyi üzen haberlerin ardından bugün başlaması planlanan etkinliklerin ertelendiğini yayınladığı mesajla duyurdu. İmamoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Tüm canlılara ve insanlığa olan sonsuz sevgisi ve hürmetiyle bildiğimiz Hünkar Hacı Bektaşı Veli’nin 750. vefat yılı nedeniyle bugün başlaması planlanan etkinliklerimiz, birçok ilimizde devam eden yangınlar ve kayıplarımız nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.”

BÜYÜKÇEKEMCE’DE FESTİVALİN MÜZİK VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Ana Sayfa - Büyükçekmece Belediyesi

22. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali programında yer alan müzik dinletisi eğlence içerikli etkinlikler, Türkiye’nin 21 ilinde 63 bölgede meydana gelen yangınlar nedeniyle iptal edildi. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi ile yapılan toplantının ardından açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Hasan Akgün şunları söyledi: “Sevgili vatandaşlarımız, sevgili sanatseverler ülkemizde vuku bulan ve ciğerimizi yakan yangınlar devam ediyor. Yaklaşık 21 vilayette 63 noktada yangınlar söz konusu. Canlarımız gitti, canlılar gitti. Acımız çok büyük. Aynı zamanda Dünya Federasyonlar Birliği’nin denetimi altında 22’inci Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali de devam ediyor. Festival Komitesi Başkan Vekili Gürhan Ozanoğlu ve Festival Komitesi ile yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda uluslararası bir festivalin sanatsal bölümleri devam edecektir. Ancak müzik ve eğlence bölümleri dün itibariyle tamamıyla iptal edilmiştir.

KARTAL BELEDİYESİ: PLANLANAN TÜM ETKİNLİKLER İPTAL EDİLMİŞTİR

Kartal Belediyesi İstanbul Logo Vector (.EPS) Free Download

Kartal Belediyesi ise yaptığı açıklamada ilçe genelinde planlanan tüm etkinliklerin iptal edildiğini şu açıklamayla duyurdu: “Antalya Manavgat, Muğla Marmaris başta olmak üzere ülkemizin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları sebebi ile Belediyemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilçemizde düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler, ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi