Ülkeler ve şehirlerarası işbirliğinin gelişmesi amacıyla yerel yönetim politika ve projelerinin konuşulduğu ziyarette Türk yatırımcılara çağrıda bulunan Vali Syllla Soualıho; ‘’ Zengin enerji kaynaklarımız ve tarım arazilerimiz var. Bizler Türklerle işbirliğine gitmek istiyor, sizlere kapılarımızı ardına kadar açıyoruz. Ayrıca sosyal ve kültürel alanlarda da birlikte güzel projelere imza atabiliriz. Ben ülkemde bir Türk üniversitesinin olmasını çok arzu ediyorum. Büyük spor kulüplerimiz yetenekli futbolcularımız var. Ülkeler arası sporcu transferlerini canlandırabiliriz’’ dedi.

Sohbet havasında gerçekleşen buluşmada yerel yönetimler konusunda bilgi alışverişinde bulunulurken Vali Syllla Soualıho, Kağıthane Belediyesi’nin faaliyetlerini çok beğendiğini açıkladı. Benzer projelerin de Syllla’da hayata geçirilebileceğini ifade eden Vali Soualıho, ziyaretle birlikte ikili ilişkilerin ilk adımlarını attıklarını, ikinci adım olarak Başkan Fazlı Kılıç’ı Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nde misafir etmek istediklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise; yeni Türkiye’nin eskiye kıyasla çok daha güçlü olduğu vurgusunu yaparak; ‘’ Gerek ülke bazında gerekse şehirler bazında artık dünya bizi takip ediyor. Çalışmalarımız dünyanın her yerinden merakla ve ilgiyle izlenip örnek alınıyor.

Sayın Vali Syllla Soualıho ile bundan böyle daha sık görüşerek iki ülke arasında ilişkileri daha canlı tutmaya çalışacağız. İşadamlarımız, akademisyenlerimiz ve sanatçılarımızla şehirlerarası ticari, sosyal ve kültürel bağı güçlendirmek için gayret edeceğiz’’ dedi.
Ziyaret sonunda Başkan Kılıç misafir başkan’a şehrin sembollerinden Kristal Lale figürü hediye etti. (Tuncay Dağlı- Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi