Süper Amatör Küme maçlarında grubunu şampiyon olarak tamamlayıp Bal Ligi Play Of maçlarında başarılı sonuçlar alan Feriköy Spor Kulübü’nün hedefi önce Bal Ligi sonra 3. Lige yükselmek. Bu uğurda en büyük destekçileri kulübün fahri yöneticiliğine soyunan aynı zamanda Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı olan Recep Genç İBB ve Feriköy Spor Kulübü arasında bir köprü oldu. Feriköy Spor Kulübü’nün kulübe ait tesisinin tüm tadilat ve tamiratının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına ön ayak olan Genç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı minnettar olduğunu belirten Çepni Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Genç, ‘Mahallemizde köklü bir tarihe sahip olan Feriköy Spor’a herşey feda olsun’ dedi.

‘Hedefimiz Feriköy Spor Kulübü’nü 3. Lige yükseltmektir’

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Çepni Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Genç, ‘CHP Şişli İlçe Başkanlığı’nda önceki dönemlerde ilçe başkanlığı görevim sırasında aynı zamanda spordan sorumlu ilçe başkan yardımcısıydım. O dönem Feriköy Spor Kulübümüzün ihtiyaçlarını Şişli Belediyesi’nden gidermeye çalışmıştık.  Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiğimiz sorunlarımıza İBB yetkilileri duyarsız kalmayarak mahallemizin bir simgesi olan ve köklü bir geçmişi bulunan spor kulübümüze hak ettiği değeri verdiler. Kulübümüzün tüm ihtiyaçları, bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiler. Yüzlerce gencimizin ve çocuklarımızın ülkesine başarılar katacak sporcular yetiştirilmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren kulübümüzün hedeflerini her gün büyüttüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz. Temennimiz ülke sporuna önemli katkılar sunacağına inandığımız kulübümüzü 3. Lige yükseldiğini görmektir. Bir kez daha emeği geçen başta İBB yetkilileri olmak üzere herkese teşekkür ederim’ dedi.

‘İBB’nin desteği kulübümüze güç kattı’

Feriköy Spor Kulübü’nde spora başlayan, uzun yıllar boksörlük yapan  ve bugün kulübün başkanlığını yürüten Oktay Ertuğrul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kulübe yaptığı desteklerinden dolayı teşekkürlerini belirterek, ‘Çok köklü başarılı bir kulübüz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İBB, kulübümüzü yenilemekle kalmıyor, belirli periyodlarla bizleri ziyaret ederek ihtiyaçlarımızı ve bizlere nasıl katkı sunabileceklerini soruyorlar. Bu ilgi ve alaka bizleri mutlu ediyor. Pandemi nedeniyle uzun bir süre çalışmalarımızı yapamadık. Bu dönem bir hedef koyduk. Şampiyon olacağız dedik ve olduk. Mahallelimiz, taraftarlarımız her anlamda bize sahip çıkıyor. Geçmişteki başarılarımızı yeniden yakalamak istiyoruz. Ekip olarak hepimiz buna hazırız. Günün 24 saati kulüpteyiz. Her dakikamız yöneticilerimiz ve sporcularımızla geçiyor. İnşallah yürüdüğümüz yolda hedeflediğimiz başarılarımızı yakalarız. Profesyonel lige geçeceğiz. Kulübümüzün bakımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli bir oranda gerçekleştirdi. Gösterilen ilgiye ve verilen tüm hizmetlere ve yardımları için çok teşekkür ediyoruz. 650 üyesi bulunan külümüzde tüm üyelerimizin yanımızda olduğunu hissediyoruz. Fahri yöneticimiz Çepni Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Genç arkadaşımıza da bu desteklerin verilmesi için gösterdiği çaba ve emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. 3. Lige çıktıktan sonra bu desteklerin artarak devam edeceğine inanıyoruz’ diye konuştu.

Arıcıoğlu’na teşekkür

1927 yılında tescillenen Feriköy Spor Kulübü Müdürlüğünü yapan Mahir Kılıç, kulübü layık olduğu profesyonelliğe geri getirmenin temel hedefleri olduğunu belirterek, ‘U18, U16 Grup Şampiyonu olduk. İstanbul ve Türkiye şampiyonluğu için mücadelelerine devam ediyoruz. Şaban hocamızın eğitimleri, başkanımızın ve yönetimimizin ve sprocularımızın planlı çalışmalarına borçluyuz bu çalışmaları. Bu çalışmaları yaparken bizlerden desteklerini esirgemeyen Arıcıoğlu’na ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz’ dedi.

‘Altyapıda Türkiye çapında bir markayız’

Feriköy Spor Kulübü futbol eğitmeni Şaban Acar ise yaptığı çalışmalarla ilgili şunları söyledi; Başarının olabilmesi için belli bir plan ve programımız olması gerekiyordu. Akademik bir kadroyla aile ortamı gibi bir ortam oluşturduk. Çocuklarımızın gelişimiyle ilgili her konuda eğitimlerimize ağırlık verdik. Şişli ve İstanbul’da önemli başarılar elde ettik. Markalaşmış bir alt yapı organizasyonumuz var. Oyuncaları profesyonel kadrolarda yer alan, birçoğunun futbol akademilerinde hoca olarak görev alan insanlarımız var. Sadece sporcu değil aynı zamanda hoca da yetiştiriyoruz. Her yerden oyuncu gelmek istiyor kulübümüze. Bu da bizleri mutlu ediyor. Feriköy Spor Kulübü’nün artık aşağı düşme gibi bir şansı kalmadı. Üst lige çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Amacımız en geç üç dört yılda profesyonel lige yükselmek olacak. Alt yapıda Türkiye çapında bir markayız ve bunu devam ettirmek istiyoruz. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi