Bakanlar Kurulu Kararı’yla ikinci defa riskli alan ilan edilen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde (FSM) yüzlerce kişi kararı protesto etti. Baltalimanı ile FSM arasında kalan Küçük Armutlu’da toplanan vatandaşlar, mahalle muhtarları ve dernek başkanlarının yaptığı konuşmalardan sonra karara itiraz etmek için dilekçe toplama kararı aldı.


Riskli alan ilan edilme kararı mahkeme tarafından iptal edilen FSM’nin, Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden riskli alan edilmesi bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekti. Küçük Armutlu’da bir araya gelen yüzlerce kişi kararı protesto etti. Baltalimanı ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sakinlerinin katıldığı buluşmada mahalle muhtarları ve dernek temsilcileri söz aldı. FSM Muhtarı Osman Karaçam ile Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan’ın konuşmalarından sonra vatandaşların, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçeleri vermesi kararı alındı.


 
OSMAN KARAÇAM; “ EVLERİNİZE SAHİP ÇIKIN”
 
FSM Muhtarı Osman Karaçam ile Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan yaptıkları konuşmalarda şunları söyledi:
“Yaklaşık olarak iki yıl önce Bakanlar Kurulu’nun aldığı riskli bölge kararından sonra tarafımızdan Danıştay 14. Daire Başkanlığı’na dava açılmış. Adı geçen mahkeme İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Japon etüt tespit şirketinin ortak kararına da uyarak bakanlar kurulu kararını bozmuş ve yürütmeyi durdurma kararı almıştır. Şimdi ülkemizde ve devletimizin başında bu kadar dert varken Çevre ve Şehircilik Bakanı bir kaç madde değiştirerek aynı taslağı Bakanlar Kurulu’na sunmuştur. Bu kez risk zeminde değil, yapı stokunda olduğu gerekçesiyle kararı çıkarmıştır. Bu hareketi hiç de masumane bir karar olarak düşünmemiz mümkün değildir.
Bakanlık yetkilisi açıklamasında yer sahipleri ile toplanarak bir proje oluşturacaklarını söylemektedir. Yer sahibi olarak gerçek sahibi olan oturan halkı değil de, tapudaki resmi sahibi İTÜ, İBB, KIZILAY ve diğer vakıf yerlerini kastetmektedir.


 
ALİ HAYDAR ASLAN: BUNU BİZE REVA GÖRMEYİN
 
“Bizleri işgalci diye tanımlamakta, eğer istersek 20 yıl geri ödemeli kredi vererek ev sahibi olabileceğimiz söylenmektedir.Bu tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir. Belirtmeden geçemeyeceğim, 15 Temmuz’da FSM Köprüsü’nde tankın önüne kendini atarak, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan insanların yüzde 90’ı bu iki mahallenin insanlarIdır. Bize bu reva görülmemeli. Mahallede iki muhtar, dernek ve cami dernekleri öncülüğünde komisyonlar oluşturduk. Birlik ve beraberlik içindeyiz. Demokratik hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam


 
 
Editör: Haber Merkezi