Üç yıllık hukuk mücadelesinin ardından Kemerburgaz’da Mart sonu maden firmasını tahliye ettiren Galatasaray yeni tesislerinin lansmanını 7 Nisan’da gerçekleştirdi. Lansamanın yapılmasında tam 17 gün sonra şok bir olayla karşılaşıldı. Cumartesi günü saat 18.00 sıralarından maden bir firmasına bağlı 10 kişilik silahlı bir grup güvenliği etkisiz hale getirip tesisi bastı.

2 KAMYON HAFRİYAT DÖKTÜLER

Maden firmasına bağlı grup Kemerburgaz Tesisleri'ne geldi ve zorla içeri girdi. Tesislerin kapısındaki kilidi kırıp içeri giren grup kendisine müdahale etmek isteyen güvenlik görevlilerini bellerindeki silahları göstererek etkisiz hale getirdiler. Grup daha sonra sarı kırmızılı kulübün arazisine zarar vermek için 2 kamyon dolusu inşaat hafriyatı döküldü.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz yaşanan olayları öğrenmesinin ardından hemen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı arayarak tüm detayları aktardı. Yerlikaya'nın olaya müdahalesi sonrası emniyet görevlileri de tesislere intikal ederken yapılan bu baskın nedeniyle hemen soruşturma başlatıldı. Araziye dökülen 2 kamyon hafriyatta hemen temizlenip müdahale edilirken maden işletmesi, baskına gelen grup için hukuki süreç de vakit kaybedilmeden başladı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi