ŞAHİN: İSTANBUL’DA GENÇ BİR EKİPLE ÇALIŞIYORUZ

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin’in Şişli'de organize ettiği İstanbul Basını Buluşması programına, ulusal ve yerel basın mensupları yoğun katılım sağladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı İsa Mesih Şahin “İstanbul’da siyasi iklimin zorluğuna ve yıpratıcı Pandemi şartlarına rağmen 39 ilçede de teşkilatımızı kurduk. İstanbul’da genç bir ekiple çalışıyoruz. Sadece önümüzdeki genel seçimleri değil, İstanbul’un 2024 seçimlerini, İstanbul’un on yıl sonrasını da düşünüyoruz ve ona göre bir kadro kuruyoruz.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Kürt sorunu tartışmasına değindi; muhatabın kim olduğunu açıkladı - Sayfa:6

DAVUTOĞLU: CUMHURBAŞKANI ARARSA GÖRÜŞÜRÜM

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise yaptığı konuşmada; ülke gündemini ve İstanbul’un sorunlarını değerlendirdi. İstanbul’un özel yasalarla korunması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, ekonomiden eğitime farklı konularda hükümete sert eleştiriler yöneltti.

Ahmet Davutoğlu, Kürt sorunu tartışmasına değindi; muhatabın kim olduğunu açıkladı - Sayfa:1

Davutoğlu kendisine yöneltilen “AK Parti içinde görev aldığı dönemde hiç istifa etmeyi düşündünüz mü?” sorusuna "Cumhurbaşkanımız istifa edip Dışişleri Bakanı olmam gerektiğini ifade ettiğinde tümüyle istifa edip akademik hayata dönmek istediğimi söyledim ama herhangi bir problem olduğundan değil. Daha sonra barbarca kapatılan Şehir Üniversitesi'nin kurulabilmesi için bir akademik çalışma yapmayı düşünüyordum. Bir o dönemdir. Daha sonra Dışişleri Bakanı olduğumda her hangi bir istifa düşüncem olmadı. Görevimi yaptım. Başbakanken, Türkiye'nin bütününü yönetmeye başladığında giden aksaklıkları çözmek için reform paketleri başta şeffaflık, siyasi ahlak gibi oluşturduğum zaman ilkesel ayrılığa düştüğüm zamanda hiç tereddüt etmedim arkama bakmadan istifa ettim. Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra da doğru bildiğim hakikatleri önce içeride sonra dışarıda söyledim. Sayın Cumhurbaşkanı ararsa ben her zaman söyledim. Herkesle görüşürüm. Memleket meselesi söz konusuysa kimseyi dışlamam." dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi