İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu ayki meclis toplantısında 14 Mart Tıp Bayramı gündem dışı söz alan meclis üyeleri tarafından kutlandı. Ülkemizde sağlık çalışanlarının önemli sorunları da meclis toplantısında gündeme taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin COVID-19’a karşı verilen mücadelede, halkın sağlığını korumak için en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanları yalnız bırakmadığına dikkat çeken CHP İBB ve Beykoz Meclis Üyesi Gülay Demirel, ‘İBB sağlık çalışanlarına hep destek oldu olmaya da devam edecektir’ dedi.  

Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü; 2020 yılı ilk aylarında yaklaşan COVİD-19 salgını ile ilgili çalışmalar gündeme gelmiş olup ilk olarak 25.02.2020 tarihinde Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği koordinasyon toplantısında acil eylem planı hazırlanmış ve çalışmalara başlanmıştır. Salgın sürecinde olağan üstü çaba gösteren ve virüsü sevdiklerine bulaştırmamak adına hastanelerden çıkamayan 3371 sağlık çalışanımıza 115 gün boyunca Otellerde Ücretsiz Konaklama Hizmeti sunduk.

Sağlık çalışanlarına ücretsiz park hizmeti verdik’

Sokağa çıkma yasağı günlerinde 50 farklı otelde kalan sağlık çalışanlarının 3 öğün yemek ihtiyaçları karşıladık. İSPARK’a online sistem üzerinden kayıt yaptıran sağlık çalışanları, vakit kaybı yaşamadan araçlarını ücretsiz olarak İSPARK’a park etmeye başladılar. 19 Mart 2020 tarihinden itibaren sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet veren, açık, katlı ve yol üstü İSPARK otoparkları, pandeminin devam etmesi nedeniyle ücretsiz kullanım süresini 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzattık. Pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarını kolaylaştırmaya destek vermek amacıyla ücretsiz otopark hizmeti veren İSPARK sayesinde, yaklaşık 15 aylık pandemi süreci boyunca, İBB iştiraki İSPARK'a ait otoparkları 67 milyon 428 bin kez kullandı. Ücretsiz otopark kullanımının sübvanse bedeli, yaklaşık 272 milyon TL oldu.

‘Salgın sürecinde ücretsiz ulaşım hizmeti verdik’

Pandemi süresince sağlık çalışanlarımıza 9 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanan ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden 264 bin sağlık çalışanının faydalandığını ücretsiz ulaşım hizmeti kapsamında, sadece 2021 yılında 232 milyon liraya karşılık gelen 61 milyon kez ücretsiz yolculuk yapıldı. Sağlık çalışanları 30 Haziran 2022 tarihine kadar da faydalanmaya devam edecek.

Diğer kamu binaları ile birlikte sağlık kuruluşlarının kamu özel ayrımı yapmaksızın dezenfeksiyon çalışmalarını hayata geçirdik. Sağlık kuruluşlarının dış mekanlarını ve kamuya açık alanların dezenfeksiyon çalışmalarını özel olarak dizayn edilmiş araçlarla başlattık. Koronavirüs ile mücadelede ön saflarda savaşan sağlık çalışanlarının da yanında oldu ve olmaya devam edecek.

Sağlık çalışanlarının kemikleşmiş sorunlarını çözebilmek için hükümetin üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmediğini dile getiren Demirel, ‘Sağlık çalışanlarının temel ücret, insanca çalışma koşulları ve güvenli çalışma ortamı talepleri bugüne kadar gerçekleşmedi’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi