İsviçre’de yaşayan Z.Ç (17) akraba ziyareti için geldiği Mardin Kızıltepe’de amcası Osman Çur’un (28) tecavüzüne uğramıştı. Tecavüz ettiği DNA raporuyla kanıtlanan Osman Çur’un yargılaması sürüyor. Davanın ikinci duruşması 29 Eylül Çarşamba günü Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Osman Çur katılmazken, Z.Ç., İsviçre’den dava için geldi. Duruşmayı Şahmaran Kadın Platformu, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ve Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi de takip etti. Z.Ç. Türkçe bilmediği için duruşma salonunda Fransızca tercüman iki taraflı çeviri yaptı.

Medyascope’un haberime göre Z.Ç.’ye yaşadıklarını yeniden anlattıran hakim, “Neden bağırmadın?” diye sordu. Z.Ç’nin ailesi ve avukatları duruma tepki gösterdi.  Duruşma, 27 Ekim 2021’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İsviçre’de yaşayan 17 yaşındaki Z.Ç., 2 Temmuz 2020’de akrabalarını ziyaret etmek için geldiği Mardin Kızıltepe’de, öz amcası Osman Çur (28) tarafından iki gün boyunca tecavüze uğradı. 13 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme, yeğenine tecavüz ettiği DNA raporuyla kanıtlanan Çur’un tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.  Sanığın yakınları Çur’un tahliye edilmesini davul ve zurnalarla kutlamıştı. KENT YAŞAM

Tecavüzcüye 'davul- zurnalı' karşılama - Manşet Türkiye

17 yaşındaki yeğenine tecavüz eden Osman Çur tahliye edildiği gün davul zurnayla karşılanmıştı

Editör: Haber Merkezi