KADINLARIMIZ ERKEKLERLE EŞİT HAKLARA SAHİP

Hayri Yaman konuşmasında “ Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Tüm dünya kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Kadınlara uygulanan şiddetin son bulmasını, hak edilen değerin verilmesini diliyorum. Bütün yük omuzlarına yüklenen kadınlarımız, biz erkeklerle aynı eşit haklara sahiptir. CHP iktidara geldiğinde eminim ki kadına bakış açısında değişme olacaktır. Kendilerine verilen haklarda daha çok söz sahibi olacaktır. CHP’nin iktidara gelmesi ile son bulacaktır.Şunu iyi bilelim ki kadının kendisi emektir. Bende bir evladınız, bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak bu emeğin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum” diyerek kadınlara karanfil dağıttı.

CUMHURİYETİMİZE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKALIM

Yaman, “Önümüzdeki sürecin nasıl bir kritik süreç olduğunu bütün cumhuriyetçiler, devrimciler ve dostlarımız biliyor. Bir tarafta padişahlık özlemi güden, bir tarafta da cumhuriyeti sonlandırmak için Anayasayı değiştirmek isteyen bir AKP var. Diğer yanda ise bu cumhuriyetin kurucusu ve yılmaz savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP var olduğu sürece, ortaçağ kafalıların Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya asla güçleri yetmeyecektir. Buna asla izin
vermeyeceğiz” diye ifade etti.

Toplantıya katılanlardan bir ricası olduğunu söyleyen Yaman; “29 Mart’ta önseçim yaşanacak. Cumhuriyet Devriminin kararlı savunucuları ve militanları olmalıdır. Seçeceğiniz adaylarda bu kıstaslara bakın ve ona göre belirleyici olun. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak için hepimizin sandıklara gitmesi gerekir diyerek ‘destek verin sesiniz’ olayım” dedi.

Senay BADUR- Kent YAŞAM
 
Editör: Haber Merkezi