İstanbul Bölge İdare Mahkemesi hakimi Osman Ala, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’nda Projeler Müdürü olarak görev yapan eşine, Daire Başkanı Oktay Özel ile yasak aşk yaşadığı iddiasıyla boşanma davası açtı. Osman Ala’nın iddiasına göre iddiasına göre eşinin, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile iş ilişkisini aşan bir yakınlığı vardı. Son zamanlarda işten geç saatlerde gelen eşinin bu durumundan rahatsız olan hâkim Ala, bununla birlikte eşinin gece yarısına kadar müdürü Oktay Özel ile mesajlaştığını fark edince aldatıldığı yönündeki şüpheleri arttı. Evlilik birliğinin sarsıldığına kanaat getiren hâkim Ala, soluğu İstanbul Aile Mahkemesi’nde aldı.

"ARAÇ ARTIK BANA TAHSİS EDİLDİ"

2019 Aralık’ta bu kurumda çalışmaya başlayan eşinin müdürüyle olan bu yakınlığından rahatsızlık duymaya başlayan hâkim, bir gün eve makam aracıyla gelen eşi Merve Ala’ya, bu aracın nasıl tahsis edildiğini sorunca çift arasında tartışma yaşandı. Yüksek Mimar Merve Ala, Toyota marka 34 DC.. 9.. plakalı aracın geçici olarak kendisine verildiğini söylese de haftalar geçmesine rağmen aracı kullanmayı sürdürdü. Şiddetli geçimsizlik yaşamaya başlayan karı-koca, ilişkilerine ikinci bir şans vermek istedi. Bunun için geçtiğimiz aylarda tatile çıkmak için hazırlık yapan hâkim Ala’ya eşi kendisine tahsis edilen araçla yolculuk yapacaklarını söyledi. Bu aracı kullanmamaları gerektiğini söyleyen hakim Osman Ala, eşinin “Araç artık bana tahsis edildi” cevabıyla karşı karşıya kaldı.

ARAÇ ALA’YA TAHSİS EDİLMEMİŞ

İkilinin mesajlaşması ve tahsis edilen aracın fotoğrafı mahkemede delil olarak gösterildi.  Bunun üzerine mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazarak aracın durumunu sordu. Ancak İBB, Merve Ala’ya araç tahsis edilmediği yönünde yanıt gönderdi. Bunun üzerine Osman Ala, elindeki delillerle birlikte Özel ve belediye yetkililerinin adli makamları yanılttığı ihbarında bulundu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi