Silivri’deki etkinlikte balıkçıların, “Bize umut getirdiniz” sözleriyle karşılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gücümüz oldukça, her hususta, zor anlarında vatandaşımıza, esnafa, farklı meslek gruplarına katkı sunmada, kendimizi mutlak mesul kabul ediyoruz. ‘Mutlaka bir şey yapmalıyız’ diyerek masaya oturuyor ve kararlar oluşturuyoruz” dedi.

Piri Mehmetpaşa Mahallesi’ndeki Silivri Balıkçılar Barınağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk konuşmayı, Balıkçılar Kooperatifleri Birlik Başkanı Erdoğan Kartal yaptı. Bugünün balıkçılar açısından tarihi bir gün olduğuna dikkat çeken Kartal, balığın azaldığı dönemlerde fakirleşmenin de başladığına vurgu yaptı. Bu anlamda kendilerine destekte bulunan İBB’ye teşekkürlerini sunan Kartal, balıkçılığın meslek olarak tanınmasına yönelik adımların atılması yönündeki taleplerini dile getirdi.

YILMAZ: MARMARA’YI TEMİZ TUTMA SORUMLULUĞUMUZ VAR

Etkinlikte konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2 deniz 1 boğaza sahip İstanbul’un balıkçılıktan yeterince faydalanamadığını belirtti. “Onun için, bugün burada hem Başkanımıza hem de kıymetli ekibine bu yapmış oldukları belki pahada küçük ama anlamda büyük destek için ben, kendilerine Silivri halkı adına, Silivri Balıkçılar Kooperatifimiz ve üyeleri adına şükranlarımı sunuyorum” diyen Yılmaz, kendilerinin de ilçe belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vereceklerinin altını çizdi. Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj sorununda devletin tüm kurumlarının sorumluluğu bulunduğuna vurgu yapan Yılmaz, “Marmara Denizi’ndeki evsel ve endüstriyel atığın yüzde yüzde 60’ı İstanbul kaynaklı. Yani; İBB’nin, bizlerin, ilçe belediyelerinin de Marmara Denizi'ni temiz tutma, çevreyi temiz tutma gibi bir sorumluluğumuz var. Hükümetle beraber İBB’nin burada lokomotif gücü üstlenmesi gerekiyor. İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin lokomotif gücü üstlenmesi gerekiyor ki çocuklarımıza miras değil, bizlere miras değil emanet olan bu denizleri koruyabilelim” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU: “KATKI SUNMAK İÇİN BURADAYIZ”

“Bugün balıkçılarımıza bir moral, bir umut, bir katkı sunmak için buradayız” diyen İmamoğlu, “Gücümüz oldukça, her hususta zor anlarında vatandaşımıza, esnafa, farklı meslek gruplarına katkı sunmada, kendimizi mutlak mesul kabul ediyoruz. ‘Mutlaka bir şey yapmalıyız’ diyerek masaya oturuyor ve kararlar oluşturuyoruz. Bu kararlar neticesinde dokunuyoruz” ifadelerini kullandı. Zorlu pandemi sürecinde öncelikli olarak sağlık çalışanlarına katkı sunduklarını aktaran İmamoğlu, “Şu anda başka gruplara yardımcı olmalıyız. Bu kavramlar üzerinden popülizme, yaranmaya ya da fırsatçılığa hiç gerek yok. Böyle davranmak gerekir. Bu bağlamda bugün de balıkçılarımızın yanındayız.” dedi.

“ZAM MESELESİNİN KAYNAĞI BELEDİYELER DEĞİLDİR”

Marmara Denizi’ndeki müsilaj meselesiyle birlikte balıkçılar için yeni bir zorluk konusunun ortaya çıktığını aktaran İmamoğlu, İstanbul’un geçmişten bugüne yapılan yatırımlarla ileri biyolojik arıtma konusunda iyi bir noktaya geldiğine dikkat çekti. Yüzde 60’lardaki ileri biyolojik arıtma oranını yüzde 100’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten İmamoğlu, İSKİ’de yapılmasını istedikleri zammı engelleyen muhalefete, “Şu an itibariyle neredeyse elektriğe yapılan zam yüzde 50’ye yaklaştı. İSKİ olarak bütçemizin neredeyse yüzde yirmisini elektrik parası olarak ödüyoruz. 1 milyar 200 milyonu aşan elektrik faturası var İSKİ'nin. Zam meselesinin kaynağı belediyeler değildir. Ne Silivri Belediyesi'dir ne Büyükşehir Belediyesi’dir. Zammın kaynağı, hükümettir; ekonomik sistemdir” ifadelerini kullandı. SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi