Üsküdar belediye başkanı, Türkmen’in konuşmacı olduğu sempozyuma İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail H. Turunç, Sempozyum Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Talip Küçükcan ile çok sayıda 15 Temmuz gazisi ve şehit yakını katılım sağladı.

Türkmen;  açılış konuşmasında, “Mesela Amerika'da toplu intiharlarla gündeme gelen tarikatların çiftlikleri vardır. Orada da bu FETÖ benzeri yapılanmalar, anlayışlar vardır. Önce insanların ruhlarını karartırlar. Sonra günahtan korkmayan bir robot haline gelir insan. 'Bu kirli ruhlarla bir toplumu, bir milleti nasıl yok ederiz, nasıl anayasal düzenin üzerine adeta çökeriz?', bunun hesabını yapmaktadırlar. Sözüm ona, ruhlarını kararttıkları insanlarla, gençlerle öyle bir noktaya gelirler ki onlara yeryüzü cenneti vadederler. Ahireti garanti ederler. Ne yazık ki bazı toplumdan tecrit edilmiş gençler bu sapkın düşüncenin etkisi altında hem kendilerinin geleceklerini hem de bir toplumun geleceğini ihanet etmek suretiyle karartmaya çalışırlar." şeklinde konuştu.

"Kült Hareketler: Bireysel ve Kitlesel Etkileri" başlığıyla gerçekleştirilen sempozyum protokol konuşmalarının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi