Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), sonrasında çeşitli partilerde  siyaset yapmış fakat mevcut dönemde hiç bir siyasi ünvanı olmayan bir grup Türk Milliyetçisi iftar yemeği tertip etti. Yemeğe hangi siyasi partinin üyesi ve gönüllüsü olduğuna bakılmaksızın sosyal çevrelerinde Türk Milliyetçisi kimliği ile tanınan pek çok isim davet edildi. İstanbul genelindeki milliyetçi çevrelere hitap eden iftar programı için İBB Güngören Toplantı ve Davet Salonu mekan olarak seçildi.

İslam Peygamberi Hz. Muhammet ( sav) “ Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O Oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir.” buyurmuştur. Sofra kurmak  hem İslami açıdan hemde Türk geleneğinde misafir konuk edip ağırlamak bakımından önemlidir. Bu nedenle ‘Bozkurtlar İftar Buluşması’ adıyla bir davetiye düzenleyip, mümkün olduğunca çok misafir ağırlamak istediler.

Davetiyelerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından  Cumhuriyetin ilk yıllarından çeşitli kurum ve kuruluşların sembolü olarak kullanılan Bozkurt ve cami görseli yer aldı.  İftarın duyurulması ve davetiyelerin ‘Bozkurt’ sembolü ile dağıtılmasının ardından MHP Güngören İlçe Başkanı Muhammet Alparslan Andır imzalı bir sosyal medya açıklaması yapıldı. Açıklamada Bozkurt’un partilerine ait bir sembol olduğu başkaları tarafından kullanılamayacağı vurgusuna yer verildi.

SEMBOLLERİMİZİ KULLANMAYIN ÇAĞRISI

Milliyetçi Hareket Partisi Güngören İlçe Başkanı Muhammet Alparslan Aldır tarafından yapılan açıklama şöyle:  “Milliyetçi- Ülkücü Hareket’in sembol ve işaretlerinin son dönemde özellikle Güngören’de yoğunlaşan şaibeli çevreler tarafından istismar edilme çabasını izliyor, dikkatle takip ediyoruz. Mübarek Ramazan ayında bile fitne fesat faaliyetlerine ara vermeyen şahısları sağduyuya davet ediyoruz.

Sembollerimizi, işaret ve simgelerimizi şahsi çıkar ve bozgunculuk faaliyeterine araç yapmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Sağduyu çağrımızın dikkate alınmaması halinde gereğinin yapılacağı bilinmelidir.” denildi.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİ VE OLUŞUMLA İLGİSİ İLİŞKİSİ YOKTUR.”

Bunun üzerine İftar Tertip Komitesi’de bir kamuoyu duyurusunda bulundu. İlçe Başkanı Andır’ın açıklamasının ardından yapılan karşı açıklama şöyle:

“13 Nisan 2022 tarihinde düzenleyeceğimiz iftar yemeğimizin amacı Türk Milliyetçisi dostlarımızın ve büyüklerimizin bir araya gelip iftar yapması ve sohbet etmesidir. Bu iftarın hiçbir siyasi parti ve oluşumla ilgisi ilişkisi yoktur.

Davetiyelerde kullanılan Bozkurt ve ülkü ifadeleri binlerce yıldır dünya Türkler’inin ortak değeridir. Bazı siyasi parti ve teşkilatlarının bundan rahatsız olması bizim üzmüş ve kırmıştır. Amacı sadece birlikte iftar yapmak olan organisazyonumuzun, farklı bir niyetle görülmesi ve değerlendirilmesi yine Türk Milliyetçileri’ne zarar verecektir. Bu konuda herkesin üzerine düşen hassasiyeti göstermesi dileğimizdir. Bu vesile ile bütün dostlarımızı iftarımıza bekliyoruz. Katılımınız bizi onurlandıracaktır. Kamuoyuna saygılarımızla.” denildi.

MHP GENEL MERKEZİ HOŞGÖRÜ ÇAĞRISI YAPMIŞ

‘Bozkurt’ polemiğinin kamuoyunun gündemine düşmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ninde konu hakkında hassasiyet gösterdiği iddia edildi. Edinilen bilgilere göre  MHP yönetimi, partilerinin ve ülkücülerin daha büyük meselelerinin olduğunu, kısır siyasi çekişmelerin iftar sofralarına taşınmaması gerektiği düşüncesindeymiş. MHP Genel Merkezi hem kendi ilçe teşkilatlarından hem de iftarı düzenleyen eski MHP’lilerden Ramazan ayının ruhuna yakışır bir şekilde hoşgörüyü hakim kılmalarını istemiş. TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi