"CUMHURİYET DEĞERLERİ VE VATANIN BİRLİĞİ ADINA ADAYIM"
İstanbul 3. Bölge CHP Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Av. Sinan Bayat, dost ve hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bayat, geniş katılımın olduğu kahvaltılı basın toplantısında konuklarıyla tek tek ilgilendi. Yaptığı konuşmasında önemli mesajlar veren Sinan Bayat, umudun bir iddia, bir başlangıç ve aynı zaman geleceğe hazırlanmak olduğunu söyledi. "Ben de iddiamı sürdürmek, umutlarımı yaşatmak için, Ulu Önder Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyet için, var gücümle çalışmak, herkesin kardeşçe eşit şekilde yaşadığı, dinlere, mezheplere saygının gösterildiği laik ve demokratik bir toplum için, ülkemizin bekasını ''Hüseyni'' bir duruşla savunmak için, milletvekili aday adayıyım" diyen Sinan Bayat, sözlerine şöyle devam etti:

"Öğrencilik yıllarım dahil olmak üzere çoğu zaman ailemden, aşklarımdan ve sevdalarımdan vazgeçerek birçok sivil toplum örgütünde çalışmalar yaparak, elimden geldiğince, arkadaşlarıma ve toplumuma faydalı olmaya çalıştım.
Artık istiyorum ki daha çok kişiye faydalı olmak için bu çalışmalarımı, milletin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sürdüreyim.

"ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KAYBETMEMEK İÇİN ADAYIM"
İmar ve Kentsel Dönüşüm mağdurlarını müteahhitlere ve TOKİ’ye ezdirmemek için adayım. Türkiye’de şimdilik misafirimiz olan 5 yıl sonra yeraltı suç örgütlerinin yöneticileri ve elamanları olacak Suriyeli mültecilerle mücadele için adayım ve daha birçok problemle ve en önemlisi özgürlüğümüzü kaybetmemek için adayım. Umutlarınız, gülüşleriniz devam etsin diye genç kardeşiniz olarak adayım.
Ve bunları yapmak için gitmediğim ev, tutmadığım el kalmayacak. Küskün olmayacağız. Bir olacağız. Diri olacağız.

SEÇİLİRSEM;
Yargının bağımsızlığı için cübbemle mücadele vereceğim, kadın cinayetlerini önlemek için elimden geldiğince çalışacağım, rant meydanları değil, kent meydanlarının kurulması için çalışacağım. Ve İstanbul’a 36. kent meydanının Küçükçekmece’ye kazandırılması için var gücümle çalışacağım. AVM’ler için değil, deprem toplanma merkezlerinin kurulması ve çoğaltılması için çalışacağım. Uyuşturucu ile mücadele için gerekirse sokak sokak dolaşıp gençlerimizi, asrın illetinden kurtarmak için mücadele vereceğim. Her anne, baba evine ekmek götürsün diye İşsizlikle mücadele için var gücümle çalışacağım. Cehaleti yok etmek her şeyimizle mücadele etmek zorundayız, bunun için çalışacağım.

"BENİM KANATLARIM OLUN"
Ben bu yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Büyük isimlerle, halktan kopuk insanlarla da ilgilenmiyorum. Bana, sizin gibi, yüreği büyük, umutlarıma, yoluma inanmış isimler lazım. Kuşları kanatları uçurur. Benimde kanatım siz olun istiyorum. Burada sizlere çok güveniyorum. Bu vesile ile öncelikle bana her koşulda destek olan, aileme, arkadaşlarıma, avukat arkadaşlarıma, Iğdırlılar Dernek yöneticilerine, sosyal medyadaki destekçilerime ve bugün benim için çok özel bir günde yanımda olan siz değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Ben sizlere kendimi emanet ediyorum. Sizleri de Allah’a emanet ediyorum."

TEKSAY; "2 BİN KM MESAFEDEN SİNAN İÇİN GELDİM"
Düzenlenen aday adaylığı tanıtım toplantısına Iğdır'dan gelen Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, yaptığı konuşmada Sinan Bayat'ı anlattı Ben Aralık Belediye Başkanı olarak Türkiye'nin en uç bölgesinden, yani yaklaşık 2 bin km uzaktan Sinan için geldim. Sinan çocukken de hep öncü, hep lider olmuştur. Ve hep farklı olmuştur. Kişiliğine ve vatanına, milletine, Iğdır'ına ve dolayısıyla Aralık'ına olan sevigisine sonuna kadar kefilim" dedi.

POLAT; "SİNAN'LARA İHTİYACIMIZ VAR"
Siyasi kimliğinden çok iş adamlığı ve hayırseverliği ile bilinen Özdemir Polat, toplantıda yaptığı konuşmada, Sinan Bayat gibi genç, dinamik ve idealist gençlerin memlekete hizmet adına görev alması gerektiğini söyledi. Polat, "Bugün Sinan kardeşimin aday adaylığı için düzenlediği toplantıda biraradayız. Ancak ben şunun altını çizmek istiyorum Sinan kardeşimi yıllardır tanırım ve tanıdığım günden beri hep koşturan toplumu için bir şeyler yapan ya da yapmak için uğraşan olarak gördüm. Özellikle Iğdırlılar Derneği'ne başkan olduktan sonra bu koşturmasını ikiye, üçe hatta beşe katladı. Bunun için diyorum ki, bir Sinan değil, bizim topluma ve ülkemize daha iyi hizmet için Sinan'lara ihtiyaç var. Bu temelde Sinan Bayat'ı hukuk adamlığını da hesaba katarak Ankara'da hukukun aksayan taraflarını düzeltme mücadelesi vermek üzere vekil görmek isterim" diye konuştu.

KAYA; "BÖLGEM VE IĞDIRIM ADINA ÇOK MUTLU OLDUM"
Sinan Bayat'ı desteklemek için 2 bin kilometre uzaktan gelen bir başka isim de Iğdır Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya idi. Kaya, komşu ilçeden olan Avukat Sinan Bayat'ın İstanbul'daki aktifliği ile kendilerini her zaman gururlandırdığını söyleyerek, "Iğdırlılar Dernek Başkanı olarak zaten kendini ıspatladı. Bu temelde çalışmalarına güvendiğim böylesi bir gencimizin İstanbul'dan da olsa vekil olması beni çok mutlu eder. Bu açıdan burada Sinanımızın yanında olmaktan dolayı çok mutluyum' diyerek sözlerini tamamladı.

ŞAVLUK; "DERNEK OLARAK SİNAN BAYAT'IN YANINDAYIZ"
Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür derneği Kurucu Başkanı Aydın Şavluk, Iğdırlıların her geçen gün artan birlikteliklerini görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Şavluk, "Bu birliktelikde benimde kurucu başkanlığını yaptığım ve bugün de Sinan Bayat'ın başkanlığını başarıyla yürüttüğü derneğimizin katkısı çok büyüktür. Iğdırlıların dayanışması, tanışması ve kaynaşması adına kurduğumuz derneğimizin bugün içinden bir milletvekili adayı çıkarması çok önemli. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım olarak Başkanımız Sinan Bayat'ın yanındayız" dedi.

KARAALİ; "CHP'DE ÖN SEÇİM VAR, BUNU DİKKATE ALALIM"
Sinan Bayat'ın başkanlığını yaptığı derneğin bir önceki başkanı Emirali Karaali yaptığı konuşmada, CHP'deki üye yapılanmasına ve sandığa dikkat çekti. Karaali, "CHP İstanbul'da sandık koyup vekil adaylarını, üyelerine ön seçimle belirletecek. Bizler de bu demokratik uygulamadan başarıyla çıkmamız için herkes bildiği CHP üyesine sandıkta Sinan Bayat'a bir oy verdirmenin çabasında olsun" dedi.

PROF. DR. DEMİRKOL; "HALA LİDERLERİN BASKISINDAYIZ"
Tanıtım toplantısına katılan Prof. Dr. Ferman Demirkol, Sinan Bayat'ı tebrik ettiği konuşmasında, milletvekili adaylarının kaderlerinin hala liderlerin iki dudağının arasında olduğunu belirterek; "Temsil edilme açısından baktığımızda Iğdır'ın yeterince temsil edilmediğini görmekteyiz. Örnek verecek olursak, Tunceli'nin nüfusuna bakın, Trabzon'un, Rize'nin nüfusuna bakın ve çeşitli partilerdeki vekil sayılarına bakın. Bir de bize bakın, Kars, Arhan ve Iğdır'a bakın. Kesinlikle yeterince temsil edilemiyoruz ve artık bunun değişmesi gerektiğine inanıyorum. Umuyorum ki Sinanımız listeye ve seçilecek yere girer ve bizleri temsil eder" diye konuştu.

KAYA; "İKTİDAR PARTİSİNİN BİR VEKİLİ OLACAKSIN"
CHP Küçükçekmece Belediyesi ve İBB CHP Meclis Üyesi E. Ulaş Kaya, yaptığı konuşmasında, Sinan Bayat'ı vekil adayı değil iktidar partisinin vekili olarak gördüğünü söyledi. "CHP'nin iktidar olacağına olan inancımız tam" diyen Kaya'nın, "Ve bana göre Sinan Bayat'ın yükü ağır olacak. Çünkü iktidar partisinin milletvekili olacak' sözleri salondan alkış aldı.

"ORTAK HEDEF CHP İKTİDARLIĞI"
Avukat Sinan Bayat'ın düzenlediği aday adayılık açıklama toplantısına; CHP'nin diğer milletvekili aday adaylarından Oruç Oymak, Umut Veli Develi ve Göksel Gülbeyi de katıldı. Bölgeden3 ve biride Iğdır'dan olmak üzere dört milletvekili aday adayları birlikte haraket ederek CHP'nin iktidarı için çalışacaklarını söylediler.

 
Editör: Haber Merkezi