Okulun eksiklikleri ve ihtiyaçları ile ilgili kendisine çok şikayet geldiğini söyleyen İlkay Biber, Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumunda Başkan Yardımcısı Semih Demirci'ye durumu anlattı. Toplantı sonunda CHP'li Meclis Üyesi İlkay Biber'le birlikte eksiklikleri yerinde incelemek, yetkililerden bilgi almak için okula giden Semih Demirci, Okul Müdürü Haşim Albayrak'tan okul ve öğrencilerin son durumları ile ilgili bilgi aldı.
Aciliyeti olan okul bahçe duvarı, anaokulu çocuk oyun gurubu ve okul önü asfaltta sıkıntıları olduğunu dile getiren Okul Müdürü Haşim Albayrak, dış kapı ışıklandırılmasının da arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Akşam saatlerinde öğrencilerini almaya gelen veliler ve öğrenciler arasında sıkıntı yaşandığını söyleyen Albayrak, güvenlik açısından da aydınlatmanın önemine değindi.




Zeytinburnu belediyesine defalarca yardım konusunda talepte bulunduğunu fakat bir türlü geri dönüş sağlanmadığını ifade eden Okul Müdürü Haşim Albayrak, CHP'li Meclis üyesi İlkay Biber'e ve Başkan Yardımcısı Semih Demirci'ye hassasiyetleri için teşekkür etti.





Okulda tehlike arz eden yerleri yazılı olarak isteyen Demirci, bütçelerinin ihtiyaçlara göre belirlendiğini ve eğitim öğretim konusundaki hassasiyetini dile getirerek, "Eğitim gören öğrencilerimizin, eğitim kalitelerinin yükselmesi için elimizden gelen her türlü imkanları kullanıyoruz. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz de performanslarını ortaya koyarak Zeytinburnu'nda eğitim seviyesini yükseltmek ve mevcut durumdan daha ileriye götürmek için daha fazla emek ve çaba sarf ederek başarı oranını arttıracağımıza inanıyorum" dedi.


Okul Müdürü Haşim Albayrak, Şubat ayından başlayarak belediye yetkililerine okulla ilgili sorunları anlattığını ve kendisine herhangi bir dönüşün olmadığını ifade ederek, üzüntüsünü dile getirdi. Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren CHP'li Meclis Üyesi İlkay Biber, Semih Demirci'nin Fen İşleri Başkan Yardımcılığı görevine yeni getirildiğini ve göreve getirildiği günden beri sıkıntılara ulaşma oranının yüzde yüz olduğunu ifade ederek, "Semih bey samimiyetle herşeye yetişmeye çalışıyor. Bu konuda iltifat etmiyorumki, iltifat marifete tabiidir. İlgisi, alakası ve çözüm noktasında gösterdiği becerisinden dolayı çocuklarımız adına teşekkür ederim" dedi.

Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi