İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, patlayan kolonlar yüzünden tahliye edilen 9 katlı apartmanla ilgili bilgi almak için bugün Sarıyer – Bahçeköy’e gitti. İmamoğlu, belediye yetkilileri ile apartman sakinleriyle görüşerek, sürecin yakından takip edileceğini belirtti..

39 ailenin yaşadığı Bahçeköy Yenimahalle’deki bina ve yaşanan olay ile ilgili bilgi almak üzere bölgeye giden Ekrem İmamoğlu’na incelemeleri sırasında; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Teknik Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Hüseyin Coşkun, Nadir Günday, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri ve Bahçeköy Yenimahalle Muhtarı Erdoğan Kavraz ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

BAŞKAN GENÇ’TEN İMAMOĞLU’NA BİLGİLENDİRME

Olayın nasıl gerçekleştiği ve binanın durumu ile ilgili İmamoğlu’na bilgiler veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatandaşları mağdur etmemek için gerekli adımları attıklarını ifade etti. Genç, daire sahiplerinin bir kısmını belediyeye ait sosyal tesise yerleştirdiklerini belirtti.

“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Ekrem İmamoğlu, yetkililerden konuyla ilgili detaylı bilgi aldıktan sonra bina sakinleri ile bir araya gelerek, vatandaşların sorularını yanıtladı. Mağdur aileler ile bir süre sohbet eden İmamoğlu, “Öncelikle hepinize geçmiş olsun. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten ve İBB’deki yetkili arkadaşlarımdan bilgi aldım. Bugün de sizleri ziyaret etmek istedim. Yaşanılan bu durum ne yazıkki İstanbul genelinin en büyük sıkıntısı. 90’lı yıllarda yapılan bu yapı ile ilgili sıkıntı olduğu bilgisini aldım. Tabi gerekli raporlar elimize ulaştıktan sonra daha net konuşabilirim. Önümüzdeki günlerde detaylı bir rapor hazırlanmış olacak. Bunun akabinde yapı ve izlenecek yol haritası belirlenecek. Ayrıca binanın kaçak olması da ayrı bir sıkıntı. Her ne kadar imar affı ile beraber yapı tespit tutanağı olsa bile binanın sıkıntısı giderilmiyor. Sonuçta bir kağıt parçası. Bu aşamadan sonra hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem Sarıyer Belediyesi hem de İBB olarak süreci yakından takip edeceğiz” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi