İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ile birlikte Muharrem orucunun 8.gününde, Esenyurt’taki Erenler Cemevin’de Alevi yurttaşlarla bir araya geldi. Orucunu açtıktan sonra konuşan İmamoğlu, sözlerine, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan, Cemevimizde sizlerle beraber lokmanızı paylaşmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Öncelikle tutulan bu matem orucunuzu Allah kabul etsin” diyerek başladı.

“AÇIKÇASI CAHİL BULUYORUM”

“Cemevlerine karşı yaptığımız hizmetler; kamu kurumu olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vazifesidir, sorumluluğudur. Asla bir lütuf da değildir. Vatandaşlarımıza olan borcumuzdur” diyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cemevleri de milletimizin bir bölümünün ibadethanesidir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesidir. Dolayısıyla nasıl ki camilerimize hizmet ediyorsak, Cemevlerine hizmet de bir kamu kurumunun boynunun borcudur. Bunun bilinmesini istiyorum. Değerli canlar, bu tavrın tümden anlaşılması, ülkemizin her şartında, her ortamında, her yönetiminde, bir prensibe, bir uygulamaya dönmesini de diliyorum. Zira Alevi vatandaşlarımızın yüzyıllardır ibadethanesi olan Cemevlerinin ibadethane midir, değil midir tartışmasını yapanları da açıkçası cahil buluyorum.”

“ETKİNLİK TARİHLERİNİ DUYURACAĞIZ”

UNESCO, 2021 yılı Hacı Bektaş Veli'nin Vefatının 750. Yıl Dönümü etkinliklerinin, ülkemizde son dönemde yaşanan; yangın, sel gibi felaketler sebebiyle ilan edilen tarihte yapılamadığını hatırlatan İmamoğlu, “Yakın zamanda makul bir zaman içerisinde, sizlere duyurularımızı yapacağız. İnşallah, İstanbul'daki başta milyonlarca Alevi vatandaşımızla ama bence 16 milyon İstanbullu ile Yenikapı'da Hacı Bektaş-ı Veli kültürünü paylaşma adına bir olacağız. Birlikte olacağız, birbirimizi anlayacağız. Aslında ne kadar asil duygulara sahip, ne kadar güzel düşüncelere sahip bir milletin evladı olduğumuzu hep birlikte hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.


“ALLAH BİZE ZALİMLERE KARŞI BİRLİKTE OLMAYI NASİP ETSİN”

Birlik ve beraberlik içerisinde olma temennisinde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Tarihte zalimler olmuştur, zulümler yapılmıştır. Hz. Hüseyin gibi insanlar çıkıp bu insanlığın zulmüne son vermiştir. Allah, insanlığı Hz. Hüseyin’in yolundan ayırmasın. Allah bize zulümlere ve zalimlere karşı birlikte olmayı nasip etsin. Oruçlarınız kabul olsun” diye konuştu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi