İmamoğlu, gerçekleştiği iade-i ziyarette Türkiye’ye dair barış mesajı verirken, DİSK ile uyumlu bir birliktelik yakaladıklarını, her iki tarafın da dayanışma ilkesi içinde hareket ettiklerini ve emeğin her zaman savunucusu olacaklarını vurguladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi ve Birleşik Metal İş 2 No’lu şube yöneticileri ile bir araya gelen İmamoğlu, DİSK yönetimi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Göreve geldiği zaman kendisini tebrik için makama gelen Genel Başkan Beko’ya bir iade-i ziyaret gerçekleştiren İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi ve DİSK arasındaki işbirliğinin memnuniyetle devam edeceğini belirtirken; Beko da belediyeyle olan iş geliştirme sürecinin daima sorunsuz ilerlediğini ifade etti. Belediyenin DİSK Genel İş Sendikası’yla imzaladığı 157 işçinin hakları adına yapılan toplu iş sözleşmesinde yer alan “eşine veya çocuğuna şiddet uygulayan işçinin 1 yıllık maaşının yarısının eşe verileceği” maddesinin de çok önemli ve dikkat çeken bir uygulama olduğunu ekledi.

“YENİLİKÇİ BİR DİL OLUŞTURULMALI”

DİSK Genel Başkanı Beko, çalışan ihtiyaçlarının ve haklarının tespiti ile hayata geçen yasaların birbiriyle uyumlu olması gerekliliğine dikkat çekti. Üçüncü dünya ülkelerinde sendikacılığın gelişmiş ülkelerdeki kadar kolay olmadığını ifade eden İmamoğlu, “Tüm zorluklara rağmen DİSK olarak alışılagelmişin dışında herkesin örnek alıp peşinden koştuğu yenilikçi bir dil oluşturulmalı” dedi. İlerleyen süreçlerde de eşit, adaletli ve demokratik bir tavırla emekçinin haklarını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. İmamoğlu ayrıca DİSK ile yaşanan işbirliği sürecinde emeği olan herkese de teşekkürlerini iletti.

Başkan İmamoğlu, görüşmenin sonunda Genel Başkan Beko’ya vazo hediye etti. Görüşmeye ayrıca Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Mülayim Demirtaş da katıldı. Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi