İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2018 yılında yüzde 25 seviyesindeyken ödenek yetersizliğinden durdurulan ve yeni dönemde tekrar başlatılan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın ilk ray kaynatma törenine katıldı. Törenin ardından yaptığı açıklamada devam eden yangınlara değinen İmamoğlu orman yangınlarında sorumluluğunun belediyelerde olduğu yönündeki açıklamalara tepki gösterdi.

“MİLLETİMİZ BUNA KANMAZ”

 “Yani bu ülkede, en ücra köyünde yaşayan insan da şehirde yaşayan insan da bir ormanın kime ait olduğunu bilir.” diyen İmamoğlu, “Orman sorumluluğunun Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait olduğunu, belediyelere ait olmadığını ve orada ‘Çıkan bir kıvılcımdan dahi haberimiz olacak ve müdahale edeceğiz’ deyip gazetelere manşet yapan Sayın Bakan’ın veya daha üst yetkililerin bugün ise sorumluluğu belediyelere pas etme çabasında olmasını, derin bir acizlik olarak görüyorum. Yurttaşlarımızı aldatma çabası olarak görüyorum ama milletimiz buna kanmaz.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN

Erdoğan: 'Yerleşim Yerlerindeki Yangınlarda Sorumluluk Belediyelerin' -  onedio.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında şu ifadeleri kullanmıştı: "Devlet olarak bizim görevimiz birinci derecede tarım, orman, hayvancılık, yani bütün bu ormanların bakımı, ıslahı ve yangınlar olduğu zaman bu yangınların söndürülmesi birinci derecede bizim sorumluluğumuz. Ama yerleşim bölgelerindeki bu tür yangın vesairelerin sorumluluğu büyükşehir belediyelerinin. Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya'da birinci derecede şehir merkezinde bu işin sorumlusudur. Muğla Büyükşehir Belediyesi birinci derecede onun sorumluluğundadır. İzmir, Aydın, Denizli aynı şekilde sorumluluğundadır. Onlar burada acaba ne tür bir imkan seferber ettiler, şu an ne yapıyorlar? Biz devlet olarak ormanda mücadelemizi sürdürüyoruz. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi