1/5000 ölçekli imar planları İBB Meclisi’nde daha önce kabul edilen Ayazağa’nın 1/1000 ölçekli imar planı da Sarıyer Belediyesi Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Ancak AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, planın bu haliyle İBB Meclisi’nden geri döneceğini ileri sürdü. Ancak yine de kabul oyu vereceklerini belirtti.



Ayazağa imar planları ile ilgili komisyon raporu mecliste oylanmadan önce AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır ile Nurettin Çelik görüşlerini ifade etti. Bozkır ve Çelik, 1/1000 ölçekli planlarla ilgili hazırlanan raporda çekinceleri olduğunu belirttiler. Çelik, planlarla ilgili raporun sonuna eklenen bazı maddelerin uygun yapılmadığı ve bu yüzden iptal edilebileceğini söyledi.



CHP Grup Başkanvekili ve İmar Komisyonu Başkanı Gökan Zeybek de Ayazağa planlarıyl ilgili komisyon raporuyla ilgili bilgi verdi. Zeybek, konuşmasını video sunumu ile gerçekleştirmek istediyse de teknik sorun nedeniyle bunu yapamadı.



Zeybek, AK Parti’lilerin eleştiri ve tenkitlerine cevap veren Gökan Zeybek, Ayazağa planının hazırlanırken orada yaşayan vatandaşlarla görüşülüp, bilgilendirildiğini belirtti ve “Bu planın İBB Meclisi’nden geçmesi için CHP’li meclis üyeleri olarak gereken her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada Ayazağa İmar Komisyonu Raporu, CHP ve AK Parti’nin oybirliği ile meclisten geçti.



Meclisi takip eden Ayazağalı vatandaşlar ise Başkan Şükrü Genç’in yanına gelip teşekkür ederken Genç de onlara, “Hiç bir zaman ağlamayana meme verilmez. Çalışıp, mücadele edeceksiniz ki haklarınıza kavuşacaksınız. Biz de sizi destekleyeceğiz” dedi.
Ayazağa planları daha sonra İBB Meclisi’nde görüşülecek.



(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi