İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Kasım ayı 5. oturumu Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda yapıldı. Mecliste İSKİ’nin 2022 yılı bütçesi görüşülerek onaylanırken Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat mecliste bir konuşma gerçekleştirdi.

Akpolat, İSKİ ile birlikte Beşiktaş’ta çözüme kavuşturulan çalışmaları eski ve yeni halini gösteren görsellerle anlattı. Akpolat, İSKİ Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan çalışmalar için İstanbul halkı adına da teşekkür eden Başkan Akpolat Beşiktaş’ın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının nasıl çözüme ulaştırıldığını ve İSKİ iş birliğiyle Beşiktaş’ta tamamlanan çalışmaların detaylarını paylaştı.

“BİR AN OLSUN ÇALIŞMA OLAN BÖLGEDEN AYRILMADILAR”

Beşiktaş Barbaros Bulvarı, İstanbul’da trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerden bir tanesi olduğunu belirten Akpolat, “Normal şartlarda burada altyapı çalışması yapmak mümkün değil. Pandemi ve onun yarattığı ekonomik kriz şartlarında bu yatırımı yapmak İSKİ açısından çok sakıncalı olmasına rağmen sokağa çıkma yasaklarını fırsat bilerek bu büyük sorun çözüldü. Ortaköy Meydanı da yine binlerce turistin ziyaret ettiği nokta. Buradaki çalışmalar yüksek gerilim hatlarının, içme suyu şebekelerinin, internet hatlarının olduğu asfalta 10 cm mesafede olduğunu ve bugüne kadar nasıl çökmediğini hayretle izledik ve bunu değerlendirdik. İSKİ Genel Müdürü ve yöneticileri de bir an olsun o bölgeden ayrılmadılar bu çalışmalardaki hakkı da onlara teslim etmek gerekiyor. Yine Ortaköy’de Kumpirciler Çarşısı’nda bir bölgede çökme oldu. Hızlıca İSKİ gelerek oradaki mağduriyeti de giderdi.’’ dedi.

“HER YAĞMURDA EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASMA SORUNU ORTADAN KALKTI”

Yağmur suyu ve atık suyu ayrıştırma çalışmalarından da bahseden Akpolat, uzun yıllardır çözülmeyen bu soruna da değinerek örnekleriyle birlikte yapılan çalışmaları anlattı.

Akpolat:  “Ortaköy Muallim Naci Caddesi’nde bu sorun ortadan kaldırıldı. Ihlamurdere Caddesi’nde Beşiktaş’ın Köyiçi olarak bilinen çarşı bölgesinde çok önemli bir yeri teşkil ediyor. Yüzbinlerce insanın her gün geldiği ve ziyaret ettiği bölge burası. Burada da her yağmurda evlere ve iş yerlerine mutlaka su girerdi. Bu çalışma neticesinde de bu sorunda ortadan kalkmış oldu. Akmerkez- Levazım yolu yine herkesin bildiği ve sıkça kullandığı bir yol. Her yağmurda yaşanan sorun orada da çözüldü.’’

Kuruçeşme, Arnavutköy ve Bebekte ki içme suyu hattı yenilenmesinden Arnavutköy’de yıllardır ihmal edilen koku sorununun çözüldüğünü de görselleriyle paylaşan Başkan Akpolat, İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet götürüldüğü için İski Genel Müdürü ve yöneticilerine teşekkür etti.

“İSKİ’NİN ÖNÜ AÇILMALIDIR”

İSKİ’nin çalışmalarının önünü açmanın tüm meclisin sorumluluğu olması gerektiğini ifade eden Akpolat, ‘’ İstanbul’un susuzluk çekmemesi ve sel gibi afetlerde can mal kaybı olmaması için İski’nin önü açılmalıdır. İSKİ siyasi kutuplaşmanın hesaplaşmanın zemini olmamalıdır. Bize düşen İSKİ’yi daha da güçlendirerek bu kentin geleceğini garanti altına almaktır. İSKİ’ye sahip çıkmak İstanbul’a ve gelecek nesillere sahip çıkmak demektir’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi