Gençler yarınlarımızın teminatıdır. Gençlerin,  gelecekte vatanını, milletini ve bayrağını sevmesindeki en önemli etkenlerden birisi de hiç şüphesiz eğitimdir.
Bu eğitim anne- baba 'dan başlar, okulda, toplumda ve birçok yerde verilir. Ve bu dayanışmanın öncüleri ise Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Yarınlar için iyi nesil yetiştirmek için herkes elini taşın altına koyması gerekmektedir. 
Bu konuda gençlerin eğitimi ve maddi destekler konusunda Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği çok önemli ve kıymetlidir.  
Maalesef tabelasında İstanbul Ardahan Kültür Evi yazan ve Ardahan'ı temsil eden derneğimiz gençler ile ilgili eğitim derslikleri mi kurdu? Gençlerin tıp fakültesini kazanması için öğretmen getirip dersler mi verdi ? Yada üniversite sınavına girmiş ve belirli puan almış gençlere tercihleri noktasinda kariyer planlama mi yaptı? 
Burdan soruyorum, İstanbul'da Ardahan'lı kaç tane üniversite öğrencisi var ?
 Bu konuda sosyolojik araştırma yapıldı mı? İstanbul'daki Ardahan'lılar sadece Esenyurt'tan mı ibarettir ? Geriye kalan 38 ilçeden başarılı gençlerimiz yok mu? 
Bizler topluma ve hemşehrilerine zerre kadar faydası olmayan, reklam ve şov peşinde olan insanlardan artık bıktık! 
10 yıldır hiçbir genci aramayan, sormayan hiçbir eğitim vermeyen ve maddi destek olmayan Kültür Evi yönetimi şimdi çıkmış iki tane başarılı gencimizi yanına alıp sahip çıkacağız diyor !!! Ellerinde olan dernek binası her geçen gün çürürken, derslikler yapıp, dershaneye gidemeyen gençlere eğitim mi verdi ? 
Toplum olarak iş yapmak, üretmek, proje yapmak, sosyal sorumluluk aidiyetlerimizi yerine getirmek yerine sadece başarılı insanlar üzerinden reklam yapma derdine düştük. Bizleri en çok üzen durum ise her geçen gün gençlerimiz bu kapitalist düzende ezilirken sadece reklam peşinde olan insanların Sivil Toplum Kuruluşlarını işgal etmesidir. 

Edip AYAZ 
Ardahan Kültür Evi Başkan Adayı

Editör: Haber Merkezi