BAĞCILAR’DA YARDIM SEFERBERLİĞİ

Bağcılar Belediyesi, personeliyle 24 saat esasına göre sahada mücadele ediyor. Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nebağlı 396 kişiden oluşan ekip, 46 araçla insan ve araç trafiğininyoğun olduğu yerler başta olmak üzere ilçe genelinde kar küreme ve tuzlamafaaliyetlerini sürdürüyor. Gerek sosyal medya üzerinden gerekse Çağrı Merkezi’ne gelen telefonla yardım isteyenlerin olduğu noktaya ekipler sevk ediliyor. Gece evine ulaşmakta güçlük çeken birçok vatandaş otellerde misafir edildi. Bunun yanında Sağlık İşleri Müdürlüğü de sokak hayvanlarına yuva ve mama desteği veriyor. Şartlar ne olursa olsun daima vatandaşların yanında olduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Sokaklarda da olsa evlerde de olsa bütün hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için gayret gösteriyoruz. Hizmetlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek” dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE CAN DOSTLAR AÇ KALMIYOR

Kar yağışının etkisi altında geçirdiğimiz şu günlerde sokak hayvanları için de zor zamanlar başladı. Küçükçekmece Belediyesi, soğuk hava koşulları nedeniyle mama bulmakta zorluk çeken sokaktaki can dostları yalnız bırakmıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçede birçok noktada bulunan mama ve beslenme odaklarına düzenli aralıklarla mama takviyesini sürdürüyor.

BÜYÜKÇEKMECE’DE KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Sabaha kadar kar kürüme ve tuzlama işlemini aralıksız sürdüren Büyükçekmece Belediyesi’nin kar timleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor. 300 personel 24 saat nöbet esasına dayalı olarak çalışırken yolda mahsur kalan vatandaşlarda kurtarıldı. Belediye ekipleri vatandaşlardan gelen ilaç, yiyecek, su, ekmek gibi ihtiyaçları karşılayarak evlere servis yaptı. Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin büyük titizlikle sürdürdükleri çalışmalar tüm hızıyla 24 mahallede devam ederken Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Şefliği ekipleri de sokakta yaşayan canlıları da unutmadı.

ÜMRANİYE'DE KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Türkiye'nin büyük kesimini etkisi altına alan yoğun kar yağışı İstanbul'da da devam ediyor. Ümraniye Belediyesi, 175 personel ve 40 araçtan oluşan karla mücadele ekibiyle 24 saat görev başında çalışma yürütüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nden gelen hava durumu ve yoğun kar yağışı uyarılarının ardından Ümraniye Belediyesi günler öncesinden önemli tedbirler aldı. Tam donanımlı ekipmanlarla oluşturulan karla mücadele ekipleri, gece gündüz demeden cuma gününden bu yana sahada görev yapıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yeniden yoğun bir kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Beklenen yağış Avrupa yakasından İstanbul'a dün akşam üzeri giriş yaptı. Ana arterlerde tedbir alınmadığı için kilometrelerce araç kuyrukları oluştu ve vatandaşlar saatlerce trafikte kaldı. Avrupa yakasını esir alan yoğun kar yağışı akşam saatlerinde Anadolu yakasına ulaştı. Ümraniye Belediyesi ekipleri yoğun bir mesai yürüterek, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekipler ayrıca mağduriyet yaşanmaması için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yer alan ana arterlere de müdahale etti. Karla mücadele çalışmaları kapsamında gece boyunca 505 ton tuzlama yapıldı. Ayrıca Ümraniye Belediyesi tarafından, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına çorba ikramında bulunuldu. Ekipler vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarına ara vermeksizin devam edecek.

​ESENYURT’TA SOKAK HAYVANLARI İÇİN GECE BOYUNCA CANLA BAŞLA GÖREV YAPTILAR

Esenyurt Belediyesi Kışla Mücadele Ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tuzlama ve küreme çalışmalarının yanı sıra Afet Koordinsyon Merkezi’ne gelen ihbarlara anında müdahale ediliyor. Veteriner ekipleri, sokak hayvanlarına mama ulaştırmak, zabıta ekipleri de oksijen tüpleri biten bir hastaneye yardım etmek için gece boyunca karla mücadele etti.Esenyurt Belediyesi, İstanbul’da etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuzluklarla mücadele etmeye devam ediyor. Tuzlama ve kar küreme çalışmalarının yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlık ettiği Afet Koordinasyon Merkezi’ne gelen ihbarlara anında müdahale ediliyor. Çalışmalar kapsamında 7 bulvar, 130 cadde ve 2 bin 796 sokakta kar küreme çalışması devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sokakta yaşayan hayvanlara mama ulaştırmak için gece boyunca görev yaptı. Yarım metreyi aşan karların arasından sokak hayvanlarına ulaşan ekipler mama takviyesi yaptı.

BEYLİKDÜZÜ’NDEN KAR MESAİSİ

Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışının ardından kriz masası oluşturarak çalışmalarına hızla başladı. Belediyenin ilgili müdürlükleri, 49 araç ve 200 personelle tuzlama ve kar küreme çalışmalarını yürütürken Veteriner İşleri Müdürlüğü, düzenli olarak gerçekleştirdiği besleme çalışmalarını iki katına çıkardı. Öte yandan vatandaşların içini ısıtacak bir çalışmaya imza atan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ise belirlenen noktalarda sıcak çorba ve ekmek ikramlarını sürdürüyor.

SİLİVRİ’DE KARLA MÜCADELE

Silivri’de gün boyu devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Birçok köy yolunun kapanma noktasına geldiği kar yağışı nedeniyle teyakkuz halinde olan Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek merkez sorumlusu Uğur Tozlu’dan bilgi aldı. Burada durum değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Merkezde bulunan MOBESE kamaraları aracılığıyla ana arterler, cadde ve sokaklar, köy yollarını inceleyen Kaymakam Toğan ve Başkan Yılmaz müdahale talimatları verdi. Kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak 95 araç ve 486 personel ile sahadayız. Tüm kurumlarla koordine halindeyiz. Afet Koordinasyon Merkezimiz mağduriyetlere müdahale ediyor. Şuana kadar 49 olaya müdahale ettik. Mahsur kalan 12 aracı kurtardık. Yine Silivri’de tedavi gören diyaliz hastası 8 vatandaşımız ikamet adresi olan Çatalca’ya gitmek üzereyken yolda kaldı. Ekiplerimiz sağ salim kurtardı ve şuanda misafirimizler. Cadde ve sokaklar başta olmak üzere kapanan yolların açılması ve tuzlama çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yolda kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşarak kurtarıyoruz. Silivrili hemşehrilerimiz zorunlu olmadıkça araçlarıyla dışarı çıkmasınlar. Acil durumlar için 444 20 47 numaralı hattımız 24 saat açık.” dedi.

SARIYER’DE KAPSAMLI KIŞ ÇALIŞMASI

İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla birlikte Sarıyer Belediyesi karla mücadele çalışmalarını mahalle mahalle sürdürüyor. Haftanın ilk iş gününde vatandaşların ve sürücülerin sorun yaşamaması için ekipler sahada görev yapıyor. Sokaktaki canlarımız için de çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde bulunan 98 besleme noktasında günde 300 kilogram mama bırakılarak dostlarımıza gıda desteği veriliyor.

ŞİŞLİ’DE EKİPLER TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Şişli Belediyesi Can Dostlar Mobil Besleme Aracı ile canları yalnız bırakmıyor.  Karlı havalarda can dostları daha fazla ilgiye ihtiyaç duyduğundan dolayı mama dağıtımı gerçekleştirdi. Kar ekipleri yolları açmaya ise tam gaz devam ediyor.

KAĞITHANE’DE EKİPLER SEFERBER OLDU

Kağıthane Belediyesi ekipleri vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.  50'den fazla ekip ve 500 kişi sahadaydı. Sosyal tesislerin kapısı yolda mahsur kalanlara açıldı. Kar küreme araçları ise yolları açmaya devam ediyor.

KARTAL’DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA 7/24 DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi, ilçe merkezinde 3-7 cm, yüksek bölgelerde ise 10-15 cm’i bulan ve tüm ilçeyi etkisi altına alan kar yağışına karşı alarma geçti. Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün ortak olarak yürüttüğü çalışmalarda, kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. İlçede 24 saat aralıksız süren çalışmalarda Kartal Belediye ekipleri, 230 personel, 15 karla mücadele aracıyla görev başında hizmet verirken, yaklaşık bin ton, tuzlama çalışması da yapıldı. Ekipler, rutin yol açma ve kar temizleme çalışmalarının yanında, Kartallı vatandaşların Komşu İletişim Merkezi’ne gelen ihbar ve taleplerine de acil müdahale ediyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kar mesaisini aralıksız sürdüren ekiplere teşekkür ederek; “Kartal Belediyesi, karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekiplerimizin çalışmaları sayesinde, şu ana kadar ilçemizde ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Kartallı komşularımızın, bu süreçte zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve evde kalmalarını temenni ediyoruz. Herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde de, ‘444 5 478’ telefon hattı üzerinden Komşu İletişim Merkezi’nden bizlere ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.

MALTEPE’DE SOKAKTAKİ CAN DOSTLAR UNUTULMADI

Maltepe Belediyesi, yoğun kar yağışının etkili olduğu bu günlerde ilçede yaşayan can dostlarını unutmadı. Özellikle ormanlık alanlarda ve sahildeki kedi ve köpeklere yönelik yapılan besleme çalışmasında 2 gün içerisinde yarım ton mama dağıtıldı. Zorlu şartlarda hayatlarını sürdüren kedi ve köpeklere yardım elini uzatan belediye yetkilileri, 2 gün içerisinde yarım ton mama dağıtımı yaparak onları besledi. Özellikle insanların ulaşmakta zorlandığı ormanlık alanlar, yüksek kesimler ve sahil hattında besleme çalışmasını yoğunlaştıran ekipler, hafta içi de rutin olarak sürdürdükleri besleme çalışmasına devam edecek.

BEŞİKTAŞ’TA SICAK İKRAMLAR

Beşiktaş Belediyesi, soğuk havada vatandaşlara sıcak ikramda bulunuyor. Tuzlama ve kar küreme çalışmaları ise tam gaz devam ediyor. Sokak canlılarına da mama ve barınma yardımı yapıyor.

“39 İLÇE BELEDİYESİ BÜYÜK EMEK GÖSTERDİ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kenti tam anlamıyla esir alan kar yağışı ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili canlı yayında kamuoyunu bilgilendirdi. Kar yağışının özellikle kentin batı aksındaki ilçelerde etkili olduğunu aktaran İmamoğlu, “8 saatte bir metrekareye düşen kar yağışı, 60 kilogram oldu. Kar kalınlığı 80 santimetreyi bulan bölgelerimiz var. Özellikle kuzey hattında, ki bazı yığılmalarla bu yollarda 1 metreyi aşan kar yoğunluklarına ulaştık. Şehrimizin genelinde ise, 30-35 santim ve 50 santim aralığında bir kar kalınlığı oluşmuştur. 7 bin 421 personelimizle, 1582 araç ve iş makinamızla, özellikle büyük araçların kaldırılması için 30 adet kurtarıcı vinç ve çekicimizle sahada olduğumuzu ve çalışmalarımızı devam ettirdiğimizi bilmenizi istiyorum. 133 bin 360 ton mevcutta tuz stokumuz var. Şu ana kadar, bu 4 günlük süreçte, 54 bin ton civarında da tuz kullandığımızı, 21 ton civarında da solüsyon kullandığımızı paylaşalım” bilgilerini paylaştı. İstanbul’da “sorumluluk alanı” kavramı olmaksızın her kurum, kuruluş ve ilçe belediyesinin çalışmalarına katkı sunma prensibiyle, çalıştıklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Böylesi bir konu üzerinden de birilerine ya da kurum-kuruluşlara dönük ok fırlatmayı, onları yaralamayı isteyen birtakım söylemleri, anlayışları, elbette duymuyoruz bile, görmüyoruz bile. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında, tabii ki Büyükşehir Belediyemiz çatısı altında olan, belki de on binlerce diyeceğimiz 39 ilçe belediyesinin de çalışanları olmak üzere, her emekçinin emeğine sağlık, alın terine sağlık. Büyük emek gösterildi. Senkronize çalışma çabası ortaya koyuldu. Bu anlamda hem valiliğimize hem Sayın Valimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.KENT YASAM

Editör: Haber Merkezi