"Barış, hoşgörü ve kardeşlik" kenti Hatay'ı, İstanbul'da anlatmak, tanıtmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenen 5. İstanbul Hatay Günleri kapsamında düzenlenen etkinlik Feshane’de Hatay rüzgarı estirdi. Etkinlik çerçevesinde Galatasaray Meydanı'nda dağıtılan 76 tepsi künefe ise büyük ilgi gördü.

Hatay Valiliği ile Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER ) işbirliğiyle düzenlenen Hatay Günleri coşku içinde devam ediyor. Açılışına Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, HATAYDER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar ile çok sayıda Hataylı’nın katıldığı Hatay Günleri’ne, İstanbul’ya yaşayan Hataylılar büyük ilgi gösterdi.

Hatay’ın Merkez ilçesi Antakya ile İskenderun, Belen, Altınözü, Samandağ, Yayladağ, Hassa, Kırıkhan, Dörtyol, Payas gibi ilçelerinden gelen işadamları, esnaf ve sanatkarlar yörenin kültürel, turizm ve sanayi yönünden tanıtımına katkı sunuyorlar. Yiyecek içeceğinden, tarihi ve turistik eserlerine, sanatsal faaliyetlerinden sanayi üretimine kadar birçok konuda tanıtım standı açıp, Hatay’ı anlatan bölge insanı, ziyaretçilerle yakından ilgilenip, samimi ve hoşgörü dolu anlar geçirilmesini sağlıyorlar.

Açılış töreninde davetlilere konuşma yapan Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile HATAYDER Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Hatay’ın her anlamda gezip görülmesi gereken bir kent olduğunu ifade edip, sınır komşularımızda yaşanan iç savaşın Hatay halkı ile ziyaret edenler için hiç bir şekilde güvenlik sorunu oluşturmadığını belirttiler.

TAKSİM'DE 76 TEPSİ KÜNEFE DAĞITILDI

Hatay Günleri kamsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunulduktan sonra Hatay'ın Türkiye'ye katılışının 76. yılı dolayısıyla saygı duruşunda bulunuldu. Hatay tarihine vurgu yapan antik kıyafetli mankenler, folklor ekibi ve orkestra eşliğinde İstiklal Caddesi'nde yürüyen kalabalık, Galatasaray Meydanı'ndaki künefe dağıtım etkinliğine katıldı. Künefe dağıtımı için Galatasaray Lisesi'nin önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Topaca, yapılışını tarif ettiği ve şerbetlediği tepsideki künefeyi keserek, Suriyeli bir çocuğa ikram etti. Hataylı sarkıcı Gökhan Güney de vatandaşlara künefe servis ikram edip, künefenin en lezzetlisinin Hatay'da yendiğini söyledi.


Vali Topaca burada yaptığı konuşmada Hatay’ın sevgisini, merhametini, güzelliklerini ve barışçı anlayışını İstanbul'a getirdiklerini ifade ederek, "Hatay denilince sadece künefe ya da hoşgörü akla gelmemeli aynı zamanda tarımsal potansiyelin ve ekonomik katkının yüksek oluşuyla ülkeye kattığı üretim değeri akla gelmeli. Bu özellikten ötürü Hatay, gerek ticarette gerek lojistikte gerekse kültürel alışveriş açısından stratejik bir öneme sahiptir. Tüm bunların yanı sıra son yıllarda yaşanan durumlardan dolayı insanlarımızın kafasında biraz endişe oluştu. Endişe edecek hiç bir durum yok Hatay güvenli ve huzurlu bir şehirdir. Hatay Valisi olarak bunu açıkça ilan ediyor ve tüm kardeşlerimizi şehrimize davet ediyorum" dedi.
Feshane'de devam eden Hatay Günleri önümüzdeki Pazar akşamı sonaerecek.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)





Editör: Haber Merkezi