İstanbul şehir hatlarında görev yapacak 3 yeni vapur Sarıyer’de düzenlenen törenle hizmete sokuldu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete sokulan 3 Şehir Hatları vapurunun Tuzla tersanesi’nde imal edildiği ve tamamen Türk malı olduğu belirtildi. Sahip olduğu teknik özellikler nedeniyle dar alanda olduğu yerde 360 derece dönüş yapabilen vapurlar, Sarıyer sahilinde gösteri yapıp, halka tanıtıldı.

Double Ended Tipi 700 yolcu kapasiteli gemilerin eninin 10 metre, boyunun ise 41.7 metre olduğu belirtildi.İskeleyer çift yönlü yanaşabilir özelliğe sahip gemilerin, hayvan barınağı, mevsimlere göre iklimlendirme, düşük karbon salınımı yapan çevreci motor özelliklerine sahip bulunduğu, yolcu iniş-binişinin engelliler dahil çok rahat olduğu belirtildi.

Yeni vapurların hizmete girmesiyle ilgili Sarıyer Vapur İskelesi’nde düzenlenen törene İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, denizcilik lisesi öğrencileri, partililer ve davetli vatandaşlar katıldı. Yeni vapurların engelliler için kullanım kolaylığı getirmesi nedeniyle törene görme engelli vatandaşlar da getirilip, uygulama yapmaları sağlandı.

Törende İlçe Başkanı Salih Bayraktar, milletvekili Hüzeyin Bürge ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, konuşmalarda bulunup, iskelede bulunan vatandaşlara hitap ettiler. Kaptan şapkası giyen Topbaş ve partililer daha sonra gemileri hizmete saokup, boğaz turu yaptı. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam) 








Editör: Haber Merkezi