Tuncer Dağ başkanlığındaki Esenyurt Kent Konseyi yönetiminin organize ettiği 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü ve Esenyurt’un Sorunları ve Çözüm Önerileri toplantısı Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda ilçenin sorunları masaya yatırıldı. Soru cevap şeklinde geçen toplantıda Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ basın mensuplarının sorularını tek tek cevapladı. Kent Konseyi Genel Koordinatörü Zafer Aras’ın sunumuyla başlayan programın açılış konuşmasını Basın Sorumlusu Erdal Karasansar yaptı. Karasansar, gazetecilerin çok zor şartlarda çalıştıklarına dikkat çekerek, bağımsız ve özgür gazeteciliğin önemine vurgu yaptı. Daha sonra söz alan Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ ise, Esenyurt’un sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin 23 maddelik raporun sunumu yaptı.

Basın Sorumlusu Erdal Karasansar

“ESENYURT’UN İMAJINI DÜZELTMEMİZ LAZIM”

Esenyurt Kaymakamlığına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Esenyurt Belediye Başkanlığına da yollanan Esenyurt' un imajı ve kimliği başlıklı raporu da ayrıntılarıyla açıklayan Dağ, “Esenyurt Kent Konseyi olarak, özellikle Haziran 2021 ayı içerisinde İlçemizde bulunan siyasi parti temsilcileri ile yaptığımız toplantılar ve Kent Konseyi çalışmaları sonucunda, kentimizin sorunları değerlendirilmiş olup bu kapsamda; somut önerilerin Esenyurt kamuoyu ve Esenyurt ilçesi yetkililerine iletilmiştir.” dedi.

Esenyurt Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Dağ

“KURUMLARARASI DAYANIŞMA ŞART”

İlçedeki öncelikli sorunların çözümü için başta Kaymakamlık ve Belediye arasında olmak üzere kurumlar arasında işbirliği iradesi ve dayanışmanın artırılması gerektiğini belirten Dağ, “Bu amaçla gerek kamu kurumları ve gerekse sivil toplum kuruluşları arasında duyarlılık, farkındalık, bilinçlendirme, kültürler arası ilişki konularında işbirliği, ortak çözüm ve projeler geliştirilmeli ve geliştirilen projelere katılım sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

TÜM SORUNLARA TEK TEK DEĞİNİLDİ

Dağ, konuşmasının devamında; ilçenin trafik, eğitim, göçmen yoğunluğu, uyuşturucu, güvenlik, gıda, sağlık, çevre, çöp geri dönüşüm yerleri, kaldırım işgali, insan hakları, konut mağduriyeti, alt yapı ve derelere verilen atık su, işsizlik, imar, kültürel faaliyetler, riskli yapı, yeşil alan, nitelikli parklar, kadına şiddet, sosyal politikalar, hayvan hakları, ilçenin imaj sorunu, basın kuruluşlarının bağımsız ve özgürce faaliyet gösterebilmeleri sorunlarına tek tek değindi.  İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi