Sultangazi Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlanıyor. Esentepe Mahallesinde Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında İstanbul Avrupa Yakası’nın en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni hazırlıyor. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde görücüye çıkacak.

HER TÜRLÜ İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLMÜŞ

120 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 700  çadır kurulacak. Bu çadırlardan 580 adeti kurban satışı, 100 adeti kurban kesim ve 20 çadır ise hizmet çadırı olarak hazırlanıyor. Ücretsiz internet (Wi-fi) ve bin araçlık bir otoparkında bulunacağı Kesim Merkezi, temizlikten personele, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar  her türlü ihtiyaç düşünülerek hazırlanıyor.

AB STANDARTLARINDA KESİM

Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynerleri konulacak ve beton zeminle kaplanacak. AB standartlarında kesim konteynerlarının yer alacağı merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek.Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturulacak. Gerekli ışıklandırma ses ve havalandırma tertibatları kurulacak olan merkezde sürekli veteriner de bulundurulacak. 
Kent Yaşam-Şahin İMĞA

Editör: Haber Merkezi