İstanbul’un 21 ilçesinde İYİ Parti olarak sokağın sesini dinlediklerini söyleyen Hüseyin Örs ve Özdemir Polat; esnafın sorunlarını dinledi. Çoğu esnafın ortak derdinin elektrik faturası ve hayat pahalılığı olduğu görüldü. Bazı dükkan sahiplerinin elektrik faturasının kiralarını geçtiğini söylemesi üzerine Milletvekili Hüseyin Örs önceki gün bir esnaf ziyaretinde yaşadığı olayı anlattı;

FATURA ASGARİ ÜCRETLİ ELEMAN MALİYETİ OLDU

ÖRS, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Önceki gün ziyaret için girdiğim bir dükkânda işlerin nasıl olduğunu sordum. Kinayeli bir tavırla işlerinin iyi olduğunu söyleyen esnaf yeni bir eleman aldıklarını da ekledi. Onunla da tanışabilir miyiz? Dediğimde çekmecesinden çıkardığı faturayı göstererek ‘Artık bir maaş da bu elemana ödüyorum’ dedi”

Ziyaret sırasında girdiği bir çay ocağında tavla oynayan mahalleliyle sohbet eden milletvekili; asgari ücret zammından konu açılınca bu orana olumlu yaklaştıklarını ancak işçilerin daha ilk maaşlarını almadan eridiğini ve zammın bir işe yaramadığını söyledi.

HALK HEM İLGİ GÖSTERDİ HEM DE DERT YANDI

İYİ Partililerin Küçükçekmece’de gerçekleştirdiği esnaf ziyaretine esnaflardan olumlu bir yaklaşım geldi. Esnaflara genel başkan Meral Akşener’in selamlarını ileten Vekil  Hüseyin Örs,“Sizlerin bana anlattığı ve yaşadığınız sorunları dinliyorum not alıyorum ve mecliste dile getireceğim. Zaten sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’de bizlere talimatı da budur. Az kaldı, ilk seçimde ülkemiz bu beceriksizlerden kurtulacaktır. İçinizi rahat tutun umutsuzluğa kapılmayın ve olası seçimi bekleyin” dedi.

ÖZDEMİR POLAT’A YOĞUN İLGİ

Siyasi geçmişi Küçükçekmece’de başlayan İYİ Parti’nin sevilen yüzü, milletvekili adayı Özdemir Polat’a çevre esnafının ilgisi ise çok farklı oldu. Polat’ı siyaset üstü bir sima olarak karşılayan bölge esnafı, uzun yıllardır siyaseten ve ticaretten yolları kesişen Polat’la muhabbetleri de bir başka oldu.

“TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİME VE İYİ PARTİ’YE İHTİYACI VAR”

İYİ Partinin “Sen Anlat İstanbul’ sloganıyla İstanbul’da her hafta 2 ilçede esnaf ziyaretlerinin yapılacağının altını çizen Polat, bu temelde esnaflarımız ve ev hanelerden aldığımız veriler Partimiz Genel Merkezine ve dolayısıyla Genel başkanımız sayın Meral Akşener’e iletilecektir. Bu çalışmalarımızın amaçlarından birisi tabii ki öncelikle halkımızın yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit etmek ve devamında ise bu sorunların çözümünü sağlamak için partimizin iktidarını gerçekleştirmektir. Türkiye’nin değişime ve İYİ Parti’ye ihtiyacı var” dedi. 

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEĞİZ- HALK HESAP UZMANI OLDU”

Polat, basın mensuplarının zam konusundaki görüşlerini sorması üzerine ise şunları söyledi:

“Özetle anlatacak olursak, son aylarda ki zam furyası toplumun her kesimini çok fazla etkiledi. Öyle ki, toplumun her kesiminden vatandaşımız zamlardan nasıl kurtulacağının hesabını yapa yapa hesap uzmanı oldu. Geçmişte de ev hanelerinde bir hesap olurdu.  Bugün gelinen nokta da bırakın Asgari ücretlinin hesabını, benim diyen en büyük sanayicinin bile doğalgaz ve elektrikten yana sıkıntısı çok fazla. Bu sıkıntıları görmeyen yaşamayan ve şikayet etmeyen bir Allah’ın kulu yok.  Zamlar artık öyle bir safhaya geldi ki artık sözün bittiği yerdeyiz”

TARKAN’IN “GEÇÇEK GEÇÇEK”ŞARKISI ANADOLUDA BİR DEĞİMDİR

Tarkan Geççek şarkısına yorumunuz nedir diye sorulan Özdemir Polat: Herhalde şarkının gündem olmasının nedeni zamanlaması oldu. Güzel bir şarkı buna ne anlam çıkarabiliriz? Yaşayan her bireyin zaman zaman ‘Bu da geçer’ diye kendine veya etrafındakine tesellisi olur. Türk toplumu olarak geleneğimiz de var ve Atasözlerimizde kullandığımız sözlerdir. Bundan dolayı dilimize düşen bir şarkı oldu. Şarkıda da dendiği gibi, içinde bulunduğumuz bu zorlu günler de geççek inşallah” diye düşünüyorum dedi.KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi